maanantai 17. syyskuuta 2018

Paahdettu sosekeitto

Oon löytänyt kokkailun uudestaan, hetkellisesti ainakin. Olen aina tykännyt ruoanlaitosta ja leipomisesta. Jossain vaiheessa se meni enemmän pakon puolelle. Kuten jossain aiemmassa postauksessa kerroin, mulla mieliala vaikuttaa ensimmäisenä syömiseen. Jos se on huono, on syöminenkin huonoa, joka sitten taas pitkittää huonoa mielialaa. Ilo kokkaamisesta ja leipomisesta ei ole missään vaiheessa kadonnut kokonaan, mutta vähentynyt. Pakkokertoja oli paljon enemmän kuin niitä, joista nautin. Nyt ilo on palannut ja toivon sen säilyvän. Se lisää myös intoa kokeilla uusia juttuja ihan vaan siks, että huvittaa eikä vain siksi, ettei kaapista löydy muuta tai että on pakko syödä. Tää keitto syntyi täysin kaappien antimista ja siitä tuli oikeasti hyvää.


Paahdettu sosekeitto

4 perunaa
5 porkkanaa
(itse laitoin 2 liilaa ja 3 oranssia)
1/2dl rypsiöljyä
pippurisekoitusta
suolaa
kuivattua timjamia
7dl kasvislientä
kanttarelliruokakerma

1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat. (Kuori halutessasi, mä en tehnyt sitä.) 
2. Laita juurekset uunivuokaan. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada juuresten päälle. Paahda juureksia uunissa 200 asteessa 30minuuttia.
3. Valmista kasvisliemi. Käytin itse rippeistä keittelemääni, joten sulatin sen juuresten ollessa uunissa.
4. Laita paahtuneet juurekset kasvisliemeen ja kiehauta.
5. Soseuta keitto, laita takaisin hellalle ja kaada joukkoon kanttarelliruokakerma. Sekoita hyvin ja lämmitä hetki. Tarjoile esim. raejuuston kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti