lauantai 29. syyskuuta 2018

Ideapankki: Itse kasattu keittojuures-mix pakkaseen

Teen keittoja viikoittain. Etenkin syksyllä ja talvella, keväällä ja kesällä määrä vähän harvenee. Jos teen muuta kuin sosekeittoa, käytän yleensä kaupan valmiita keittojuurespusseja pakkasesta. Tämä siksi, että näin keitto on lähes pikaruoka ja sopii niihin päiviin, kun on kiire tai väsy ruokaa laittaessa. Ei tarvitse pestä ja pilkkoa, riittää että avaa pussin.

Olen miettinyt joskus omien sekoitusten tekemistä, mutta en ole lähtenyt siihen. Ostin kuitenkin kilon porkkanoita ja kaksi perunoita, kun yhden viikon ruokalistalle kuului sekä uunijuurekset että porkkana-perunaröstit. Samalla kun uunijuurekset kypsyi ja puuhailin viime viikonlopun Ideapankissa jakamiani punajuurijuttuja, päätin tehdä myös pussillisen keittojuureksia.

Tämä lähti oikeastaan siitä, että olin pilkkonut liikaa uunijuureksia varten ja mietin, mitä niillä tekisin. Laitoin ylimääräiset vaa'alle, pistin pussista pari perunaa ja yhden porkkanan lisää, jotta pääsin puoleen kiloon juureksia ja pilkoin kaikki keittoon sopiviksi. Palsternakkaa, perunaa ja porkkanaa. Laitoin juurekset kiehuvaan veteen ja annoin olla 5 minuuttia, jonka jälkeen kaadoin vedet pois ja huuhtelin kylmällä vedellä. Marttojen sivuilla kehoitettiin kiehauttamaan ennen pakastusta, jotta rakenne ja maku säilyisi mahdollisimman hyvänä ja kylmällä vedellä huuhtelua suositeltiin, jotta kypsyminen pysähtyy. Laitoin viilenneet juurekset pakastepussiin ja pakastimeen. Siellä oli jo valmiiksi aiemmin keittelemääni kasvislientä, joten saisin helposti ja edullisesti keiton hankkimalla vain jonkin "pääaineen".

Teen näitä juurespusseja varmasti lisää jatkossa. Nyt tein vain yhden, koska palsternakka loppu eikä muuta ollut, porkkanasta ja perunasta ois kahestaan tullu vähän tylsä. Muutenkin yritän käyttää pakastinta taas aktiivisemmin. Niin, että muistan myös käyttää kaikkea sieltä. Siihen varmaan auttaa, että pakastaa monipuolisesti kaikenlaista, jotta saa rutiinin käyttää sieltä aina jotakin ruokaan kuin ruokaan. Myös muita kasvis- ja hedelmäsekoituksia voisi tehdä erilaisia ruokia ja smoothieita varten. Jos sulla on jotain kuningasvinkkiä aiheeseen, ni vinkkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti