sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Viikon päivälliset

Diy-projektiesittelyjä on valmisteilla vielä ainakin kahdelle sunnuntaille (kahdet korvakorut), mutta pidetään välissä vähän taukoa niistä. Blogin lukijamäärä on laskenut yksittäisten tekstien kohdalla ja yritän nyt vähän testailla erilaisia aiheita, että mitkä keräis kiinnostusta, niin voisin panostaa niihin. Jos sulla on mielessä aiheita, jotka kiinnostaa tai ei, niin vinkkaa! Kiinnostaako enemmän yksittäiset aiheet vai postaussarjat?

Sitten päivän asiaan. Yritän taas saada ruokailun raiteilleen opiskeluarjen palattua kuvioihin. Ajattelin kokeilla, jos tällainen auttaisi alkuun. Eli, tein viikon ruokalistan aiemmin esittelemälläni tavalla ja päätin kirjata kaiken. Tässä siis vain päivälliset, näiden lisäksi olen syönyt aamupalan, arkipäivinä lounaan koulussa/töissä ja välipalan päivittäin. Iltapalaa en syönyt minään iltana, sillä söin päivällisen tavallista myöhemmin. Ruokarytmissä ja annoskoissa on siis vielä petrattavaa, mutta tämä olikin vasta ensimmäinen ruotuunpalaamisviikko. Ei voi saavuttaa kaikkea kerralla.

Tältä ensimmäinen viikko näytti:

Maanantai: Mustajuurigratiini ja rapeat kalafileet

Olen ottanut tavoitteeksi käyttää lähinnä satokaudessa olevia raaka-aineita ja kokeilla vähintään kerran kuun aikana jotain sellaista, jota en ole ennen kokeillut. Nyt heti kuun alkuun valikoitui mustajuuri. Tämän gratiinin ohje tuli ensimmäisenä vastaan ja ajattelin kokeilla sitä.

Ohje oli mielestäni hyvä ja selkeä. Ruuasta tuli mielestäni liian hapokas enkä aio ainakaan tällä tavalla tehdä sitä uudestaan. Jos teen mustajuurigratiinia uudestaan, aion kokeilla miedompia ja pehmeämmän makuisia juustoja (tässä Västerbotten ja parmesan). Mustajuurta kokeilen varmaan uudestaan toisenlaisessa ruuassa. Mulle jäi vähän epäselväks sen ominaismaku voimakkaiden juustojen vuoksi.

Tiistai: Sama kuin maanantaina

Koska ruoka oli niin hapokas, ajattelin kokeilla jalostaa gratiinia ja heitin lopun blenderiin kookoskerman kanssa. Tavallinen (ruoka)kerma olisi varmaan riittänyt pyöristämään maun, mutta sellaista ei löytynyt kaapista. Näin tiistaille syntyi sosekeitto. Ihan hyvä jalostus. Paahdoin päälle ruisleipää mausteöljyssä ja nappasin pakkasesta muutamat basilikan lehdet.


Keskiviikko: Kaalilaatikko

En ole muistaakseni koskaan tehnyt kaalilaatikkoa ihan ite. Äitin kanssa kyllä joskus. Ihan ei mennyt valmistus käsikirjoituksen mukaan, sillä heitin sipulit pitkin lattioita silppurin livetessä otteesta, mutta hyvää siitä tuli ilman sipuliakin. Lisäsin porkkanaa, vaikkei sitä ohjeessa ollutkaan ja aion tehdä niin myös jatkossa. Lisäsin annokseen itse tehtyä puolukkahilloa.

Tääkin valikoitui listalle satokauden vuoksi ja myös siksi, että sitä tulee syötyä tosi harvoin yhtään missään, vaikka se on nii-in hyvää. Aion tehdä sitä jatkossa vähintään kerran vuodessa (se on jo usein tähän verrattuna).


Torstai: Sama kuin keskiviikkona

Lämmitin pannulla ja nautin samoin puolukkahillolla kuin edellisenä päivänä. Laitoin loput pakkaseen, siellä on nyt kolme annosta odottamassa.

Perjantai: Valmis tomaatti-vuohenjuustokeitto

Iltapäivän/illan aikana ei ollut poikkeuksellisesti yhtään ruokanälkä, vedin elämän risaseks ja söin turkinpippuri-suklaalevyn (en muista milloin viimeks oisin kyenny syömään kokonaisen levyn illassa, yleensä tulee stoppi paljon nopeammin) sekä nachoja ja salsaa. Välillä tälläset on mun mielestä ihan fine, kun se ei kuitenkaan ole jokapäiväistä eikä edes kovin usein tapahtuvaa. Suunniteltu päivällinen siirtyi siis lauantaille, mikä oli ihan hyväkin, koska en ollut suunnitellut viikonlopun ruokia etukäteen.

Lauantai: Valmis tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tämä päätyi ruokalistalle siksi, ettei se mene hukkaan. Mulla on joitain valmisruokia (lähinnä sosekeittoja) kuivamuonalaatikossa, jotta aina on jotain ruokaa nopeasti saatavilla. Muuten en käytä valmisruokia arjessa. Tässä oli menossa päiväys umpeen, joten se oli laskettava viikon aikana syötäväksi. Tuunasin keittoa ruokaisammaksi lisäämällä lautaselle raejuustoa ja mausteöljyssä paahdettua ruisleipää.


Sunnuntai: Katkarapunuudelit

Ei huvittanut kauheasti panostaa eikä lähteä kauppaan, joten tein ruuaksi, mitä kaapista löytyi: nuudeleita tuunattuna inkiväärikatkaravuilla (itse maustetuilla siis), paprikalla ja fetajuustolla.


Kiinnostaako tämän tyyppiset postaukset? Jos joo, voisin ehkä tehdä näitä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti