perjantai 7. syyskuuta 2018

Ruokaa ja jäätelöä Helsingissä

Olen käynyt kesän aikana hävyttömän usein ulkona syömässä ja kahvilla. Enimmäkseen siksi, että se on helppo tapa tavata ystäviä, etenkin suoraan työpäivän jälkeen. Tai lomapäivinä, jolloin on buukannut päivänsä täyteen treffejä.

Hämmennyin ruokakuvien vähyydestä. Kaikesta huolimatta olen kesän aikana kuvannut enemmän itse tehtyä kuin ravintolaruokaa! Ajattelin kuitenkin kirjoittaa postauksen paikoista, joissa olen herkutellut kesän aikana Helsingissä ollessani. Muista vierailukohteista kerroin maanantain postauksessa.

Tässä listauksessa kaikkea jäätelöstä aamupalaan ja buffettiin, olkaa hyvät! Ja olen siis syönyt kesän aikana myös muualla sekä kotona, mutta tässä tärpit, jotka tuli ekana mieleen satunnaisessa järjestyksessä.

Sushibuffet x 2: Haiku ja Konnichiwa

Näistä jälkimmäisessä olen käynyt aiemminkin, ensimmäinen oli uusi tuttavuus. Sushi toimii aina ja etenkin buffet.


Satkar:

Nepalilainen ravintola, toimii etenkin lounaalla, jos on unohtanut syödä aamupalaa.

La Torrefazione:

Torren brunssi on aina hyvä, niin myös tänä kesänä. Kiva myös "muuten vaan" kahvilana. 

Tin tin tango:

Tämäkään ei petä koskaan. Aamupalaa tarjolla aina. Nyt listalla oli kesäspessu, joka piti tietysti testata. Kannatti.


Helsingin jäätelötehdas:

Tää on niin klassikko ja niin hyvää jäätelöä, että valitsen tän, jos irtojätskeistä on valittava, minne suunnata.

BusGelato:

Jäätelöä pyörän kyydistä! Tämä oli uusi tuttavuus, mutta ainakin salmiakkijäätelö niin hyvää, että aion maistella näitä uudelleenkin.


Factory:

Kävin täällä yhdessä vaiheessa vakiona, jos söin salaattia keskustassa. Sitten se on jotenkin jäänyt, kunnes tänä kesänä taas muistin. Kävin kerran ystäväni kanssa ja kerran otin mukaan ja menin puistoon syömään. Salaatit ovat edelleen mielestäni hinta-laatusuhteeltaan parhaasta päästä.


Twister:

Myös täällä on hyvät salaatit, muuta en ole tainnut maistaa. Täällä kuitenkin vähemmän täytteitä kuin edellisessä eli kannattaa valita paikka nälän mukaan. Toisaalta täällä salaattipohjaan saa halutessaan pastaa.

Soma:

Tätä kaipaan Helsingistä ja olen pyrkinyt käymään aina täällä vieraillessani. Aika hankala syödä, mutta niin hyvää. Jos otat mukaan ja syöt esim. puiston penkillä, muista ottaa tarpeeksi paperia mukaan. Testasin viimeks, yks paperi ei riitä..


Fafa's:

Niin hyvää, aina. Näitäkin tosin vähän hankala syödä, joten suosittelen: paljon paperia! Tätäkin kaipaan Helsingistä. Lähikunnassa ois kyllä, mutta sinne on niin harvoin asiaa kotona ollessa, että taitaa jatkossakin pysyä Helsinki-herkkuna.

Santa Fe:

Myös tämä kuuluu Helsinki-suosikkeihini ja kaivattujen listaan. Tää oli joskus lapsuudessa mun ja äitin vakiopaikka, kun vietettiin kaupunkipäiviä. Nyt tästä on muodostunut vakipaikka mun ja yhden ystävän treffeille. Tänä kesänä käytiin siellä myös äitin kanssa piiiitkästä aikaa.

Magnum Helsinki:

Tämä kuului kesäperinteisiini nyt kolmatta kertaa. Niin herkkua!


Cafe Regatta:

Kestosuosikki Helsingissä. Käytiin täällä usein, kun sisko oli pieni ja sen jälkeen olen käynyt vaihtelevasti, kuitenkin vähintään kerran kesässä (ja yleensä vähintään kerran jonain muuna vuodenaikana).

Starbucks:

En muista aiemmin syöneeni täällä mitään ja sen kerran kuin se oli tarkoitus, oli uuni rikki ja täytyi vaihtaa suunnitelmaa (en halunnut lämmitettäväksi tarkoitettua kylmänä). Ruisleipä oli kuitenkin hyvää ja oinam, ananasjäätee!!!

Lasipalatsin kahvila:

Tämä on varma valinta, jos ei tunnu keksivän paikkaa tai ei jaksa/ehdi liikkua kovin pitkiä matkoja.

Presto:

En muista käyneeni täällä aiemmin. Käytiin kahden ystäväni kanssa lounaalla. Buffetruoka oli hyvää, mutta erityisen hyvin mieleen jäi loistava palvelu. Ystävilläni oli molemmilla lastenvaunut mukana ja henkilökunta toivotti meidät tervetulleiksi ja auttoi pääseemään portaat ylös rauhallisempaan kohtaan ja olivat muutenkin erittäin huomaavaisia koko vierailumme ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti