lauantai 14. heinäkuuta 2018

Idepankki: Itse keitelty kasvisliemi

Ideapankki on nyt ollut hieman tauolla, kun ei mulla loputtomasti vinkkejä pankiksi asti ole. Luulenpa, että sarja on jatkossa epäsäännöllisesti ilmestyvä, mikäli keksin hyviä aiheita. Pyrin kuitenkin pitämään sarjan postaukset viikonlopuissa. Blogissa on kuitenkin muuten ollut vinkkejä ja ideoita ja niitä tulee olemaan jatkossakin.

Olen kerran aiemmin keittänyt kasvisliemen muuten hukkaan menevistä kasvisten osista. Koska mun pakastin hajosi kesäreissun aikana, ei mulla enää ole niitäkään liemiä, joten täytyi keittää uudet. Kirjoitin torstaina perunasalaatista ja naattipestosta. Koska rippeitä jäi niin paljon, päätin käyttää tilanteen hyödyksi ja keittää kasvislientä pakastimeen myöhempää käyttöä varten.


Laitoin kattilaan kaksi litraa vettä. Huuhdoin rippeet ja laitoin ne kattilaan: valkosipulin kuoret, kukkakaalin sydämen ja lehdet, paprikan valkoiset osat, kannat ja aiemmasta puolittamisesta nuutuneen "reunan", naattien varret ja pilkkomisen aikana irronneet perunan kuoret. Keittelin lientä tunnin, siivilöin ja annoin jäähtyä. Pidin levyä nelosella, mutta ei sillä varmaan suurta merkitystä ole. Jäähtyneen liemen laitoin litran minigrip-pusseisin ja pakkaseen. Tästä määrästä tuli 14dl valmista lientä eli 7dl/pussi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti