torstai 12. heinäkuuta 2018

Perunasalaatti naattipestolla

Olen useana kesänä syönyt lähinnä erilaisia perunasalaatteja uusista perunoista, muita aineksia vaihdellen. Eilen tajusin, etten ole tänä vuonna tehnyt vielä kertaakaan ja tilanne piti tietysti heti korjata. Päätin ostaa varhaisperunoiden lisäksi kesäporkkanoita ja kukkakaalia. Porkkanoista tuli mieleen naattipesto ja mietin hetken, mitä teen sillä, jos syön perunasalaattia ja sitten keksin, että ne voisi sekoittaa keskenään. Ainekset koriin ja tuumasta toimeen.

Pesin ja keitin perunat (8kpl). Pilkoin kukkakaalin (1/2), paprikan ja porkkanat (3kpl) ja laitoin ne astiaan valmiiksi, silppusin päälle tilliä. Kun perunat oli kypsiä, jäähdytin ne kylmässä vedessä ja pilkoin salaatin joukkoon. Lopuksi sekoitin naattipeston päälle ja nautin savusiian kanssa. Nam mitä kesäherkkua.

Naattipestoon laitoin pestyt porkkanan naatit (5kpl, vain lehdet, ei varsia), pinjansiemeniä (1dl), valkosipulia (2 kynttä), öljyä (1dl) ja sitruunamehua (1). Kun ainekset oli soseutettu sauvasekoittimella, raastoin joukkoon vielä parmesania (1dl) ja rouhin hieman pippurisekoitusta. Käyttämäni valkosipuli oli aika kitkerä, yksi olisi varmasti riittänyt tässä kohtaa. Kannattaa siis tarkistaa valkosipulin maku ennen määrän päättämistä. Ohjeen olen alunperin bongannut Gastronaatti-kirjasta kauan sitten, mutta en ole aiemmin tullut testanneeksi. Vahva suositus.


Tähteiksi jääneistä kasvisten osista keitin kasvisliemen, josta kerron lisää lauantain Ideapankissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti