sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Palasia viikonlopusta

Perjantaina oli poikkeuksellinen työpäivä. Tein oikeestaan kaikkea, mitä voi tehdä. Yleensä yhessä paikassa ollaan koko päivä, mutta ei nyt. Päivän jälkeen tuntui kuin ei olisi töissä ollutkaan..
 
Töistä lähin suoraan kohti juna-asemaa suuntana ensin mummia tapaamaan ja sitten äitin luokse. Junamatka sujui nopeasti, kun luki pääsykokeisiin. Kouvolassa käytiin mummin kanssa syömässä.
 
 
Ruoka oli oikein herkkua! Ravintolassa törmättiin äitin serkkuun perheineen ja vaihdettiin muutama sana. Jälkkäriksi ostettiin mansikoita torilta. Ruuan jälkeen mentiin maalle oleilemaan ja varttumaan, että äiti olisi töistä valmis.


Mummolasta tarttui iso kasa tavaraa äitille vietäväksi. Sillä on joku ihmeellinen istutusvillitys ja ruukut loppuu kesken koko ajan. Kohta loppuu myös tila, jos tätä menoa meinaa pitkäänkin jatkaa..


Lauantaiaamuna luin pitkän pätkän ja sitten lähin kylälle kauppaan. Äitillä on sellanen vanha mummopyörä mallia Ryhti suoraksi. Hymyilytti koko matkan, kun se on jotenkin vähän suloinen. Siis se pyörä. Siinä on myös sellainen vähän rämisevä metallikori eessä. Ruuaksi kokkailin tortilloita.


Myöhemmin yritin vielä lukea, mutta koira oli toista mieltä.. No, jo tästä saunaan joutaakin.


Sunnuntaina menin viereisen kentän katsomoon pääsykoekirjoineni. Äiti alkoi sisällä siivoamaan, niin eihän siellä mitään lukea voinut. Ilma oli kyllä lukemiseen(kin) ihana!
Lukua täytyi hieman tauottaa, hullukshan sitä muuten tulee (jos ei ole jo)...

Lukujen jälkeen kokkasin ruuaksi Herkkukranssia. Ja jälkkäriksi raparperipiirakkaa, jota muutama muukin onnekas sai maistaa.
Kranssin idea on meille kulkeutunut Painonvartijoista äitin tuttavan kautta kauan kauan sitten. Sitä on sittemmin vähän sovellettu eikä se enää ehkä täyttäisi painonvartioiden kriteerejä.. Mutta hyvää se on. Ja helppo tehdä, joskin kypsymisaika on pitkä.

Kranssiin laitetaan kesäkurpitsa, tomaatteja (kannattaa varata reilusti, niitähän voi käyttää muuhunkin) ja sipuli. Kaikki pilkotaan siivuiksi ja asetellaan uunivuokaan vuorotellen.
Lisäksi tällä kertaa (aika usein muutenkin) laitoin keskelle pilkottuja herkkusieniä ja fetajuustoa. Keskelle voi laittaa maun mukaan jotain muutakin.
Pinnalle öljyä ja pippuria. Muita mausteita voi laittaa oman maun mukaan, mutta tämä yleensä riittää. Tänään laitettiin tarjoiluvaiheessa äitin istutuksista tuoretta basilikaa ja ranskalaista rakuunaa.
Kun uunivuoka on täytetty, peitetään se foliolla ja laitetaan uuniin 200C n. tunniksi.
Ja kyllä on hyvää! Tarjoillaan vaalean leivän, yleensä patongin, kanssa (myös siemenleipä sopi hyvin!)

Viikonloppu oli mukavan rento. Olen tyytyväinen lukemiseeni, vaikka yks äiti, yks tekstailu ja pari koiraa vähän häiritsikin 100% keskittymistä. Mutta toisaalta, ehkä jaksaa paremmin lukea, kun ei ole nenä kiinni kirjassa ihan koko ajan vaan pitää parin minuutin juttelutaukoja välillä. Ainakin tälläseen tulokseen mä oon tässä tullut. Jos liikaa keskittyy, niin jaksaminen loppuu nopeammin. Eikä tauot veny, kun niitä pitää tasaseen vähän. Kello on taas sata, jopas asiaa tuli paljon. Nyt unille, jaksaa huomenna pyöräillä (ja tehä töitä)!
Huomenna nään sitä ihanaa, reilaamassa ollutta ystävää! Sitä odotellessa <3.

2 kommenttia:

  1. Kuulostipa ihanalta ja rennolta viikonlopulta - ilman suurempia ressejä opiskelemaan pääsyistä..Ja toi kranssi pitää kans het ottaa omaan ohjelmistoon!Hyvä Shira,olet kyllä loistotypy ja Kaunotarkin vielä!

    terv.pardella hikoileva ex-kaunokki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana viikonloppu! Kranssia kannattaa kokeilla, se on mun ihan ykköskesäsuosikki. Ja sitä voi soveltaa vaikka mtien.. Jos on mielikuvitusta. Kiitos vain kehuista itse ihanuus!

      Poista