perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tunnetko sä Peppi Pitkätossun?

Otsikon mukaisen kysymyksen kuulin eilen eräältä 4-vuotiaalta. Olin tylsä aikuinen ja vastasin tylsän aikuisesti "En tunne."
Vaikka oikeestihan, ainakin lastentasoisessa ajatusmaailmassa, mäkin tunnen Peppi Pitkätossun. Koska tylsän vastaukseni jälkeen kysyjä alkoi kertomaan:
"Mä tunnen, kävin sen kodissakin. Se asuu Huvikummussa. Siellä sillä on apina Tossavainen ja hevonen ja se on voimakas ja sillä on matkalaukussa paljon rahaa. Sitten se leikkii aina Tommin ja Annikan kanssa. Sen äiti on enkeli ja isä merikapteeni."
Niinpä. Kyllähän mäkin tiiän noi kaikki asiat ja paljon muutakin Peppi Pitkätossusta eli kyllähän mä sen oikeestaan tunnen. Ja oommä käyny Huvikummussakin! Muttakun aikuisten pitää aina olla niin virallisia kaikessa, että jos ei oo tavannut niin eihän voi tuntea. Ja eihän piirroshahmoja muutenkaan, nehän on satua vaan! Mutta toisaalta, miksei vois? Ihan yhtä paljon, ja joskus vähemmänkin, tietoa mulla on oikeista ihmisistä, jotka sanon tuntevani.
Se on vaan tää tylsä aikuisten maailma, joka rajaa niin paljon pois. Mutta onneks kaikkeen ei tarvii suostua!

Astrid Lindgrenin kirjat ja hahmot on ollu aina mun ihan lemppareita. Ruotsiks. Ja Pippi Långstrump yksi niistä suosikeista. Niistä uuenlaisista piirretyistä en tosin tykkää..
Eikä oo yks tai kaks kertaa, kun mua on kutsuttu Peppi Pitkätossuksi, onhan mulla pisamia.. Mutta onneks se on tyyppinä niin mainio, että mua ei yhtään haittais olla se!


 
Kuka tuntee Peppi Pitkätossun?
 
 
(Täysin punaisen langan puutteessa oleva postaus, mutta kyllähän perjantaina vähän saakin olla langanpätkät hukassa. Rentoa viikonloppua!)

2 kommenttia: