maanantai 14. toukokuuta 2018

Vahingossa tosi onnistunut vegelasagne

Teen aika paljon ruokaa fiilispohjalta. Sillee Mitä kaapista löytyy? Mitä näistä vois tehä? tyylillä. Välillä tulee vahingossa tosi hyviä ruokia, välillä ei-niin-onnistuneita, mutta ei yleensä mitään pahaa. Kerran tein tonnikalamurekkeen, jota en vaan pystynyt syömään, muuten on ollut syötävää, ihan tarpeeksi hyvää. Harvoin niitä ohjeita kuitenkaan kirjoittaa ylös. Paitsi tän yhen tältä keväältä ja sen ajattelin nyt jakaa teille.

En tietenkään kirjoittanut mitään määriä ylös enkä muutenkaan kovin tarkkoja ohjeita, mutta ehkä tästä on silti jotain apua..

Vahingossa tosi onnistunut vegelasagne

Pieni purkki kivettömiä kalamata-oliiveja
Rasia kirsikkatomaatteja
Valkosipulia maun mukaan
Pakastepinaattia muuta kuutio
Kaura-chilikermaa (ah, tää on parasta!)
Lasagnelevyjä
Punaisia linssejä
Parmesania
Pippurisekoitus
Pizzamauste
Suola
Mausteöljy


1. Paista mausteöljyssä pannulla pilkotut kirsikkatomaatit, hienonnettu valkosipuli ja pakastepinaatti. Mausta suolalla, pippurisekoituksella ja pizzamausteella. 

2. Lisää seokseen oliivit ja ruokakerma. Lado vuokaan vuorotellen kastiketta, linssejä, lasagnelevyjä ja parmesania niin, että päällimmäinen kerros on juustoa.

3. Paista 225 asteisessa uunissa, kunnes juusto on kullanruskeaa.

Myös linssit voi sekoittaa kastikkeeseen. Itsehän tajusin vasta lasagnen koottuani, että olisi hyvä laittaa vähän jotain ruokaisampaa joukkoon. Niinpä lisäsin raa'at, huuhdellut linssit koko komeuden päälle, ha. Ihan hyvin sekin toimi, mutta suosittelen miettimään kaikki raaka-aineet valmiiksi ennen ruuan valmistusta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti