Näistä syistä ajattelin jakaa muutamia vinkkejä, miten itse olen käyttänyt jäljelle jääneitä aineksia. Toki näitä voi tehdä ihan suunnitellustikkin ihan vain arkiruuaksi, esim tortillapizza ja -lasagne on tähän tarkoitukseen hyvää vaihtelua perinteisille edeltäjilleen.
1. Tortillapizza
- eli pohjaksi tortillalätty, päällisen voi täyttää mielensä mukaan tai ylijääneistä tortillan täytteistä. Uunissa 225 asteessa sen aikaa, että pinta saa hieman väriä, kaikki on kuitenkin jo valmiiksi kypsiä. Tää on supernopea ruoka, jos kaikki ainekset on valmiiksi pilkottuja ja paistettuja, kuten mulla viimeks edellisen päivän tortillatäytteet. Eikä tää nyt muutenkaan kauaa vie..
Tässä täytteenä tacomaustettua jauhelihaa, kirsikkatomaatteja, paprikaa, fetaa ja juustoraastetta.
2. Tortillalasagne
- mulla ei ole tähän jakaa mitään vakioreseptiä vaan googlaan yleensä vain Tortillalasagne ja teen ensimmäisellä ohjeella. Tämän voi siis tehdä täysin tavallisen lasagnen tapaan, vaihtaa vain lasagnelevyt tortillalättyihin (nestettä ei väkttämättä tarvitse yhtä paljoa). Jos lasagne ei tule selkärangasta, kannattaa siis googlata. Tähänkin saa hyvin piilotettua ylijääneitä täytteitäkin, esim jauhelihaa, kanaa, juustoja, kasviksia..
3. Vähän paremmat iltapalaleivät
- mä koen yleensä vaikeiten hyötykäytettäväks ne erilaiset soossit. Mitä ihmettä niillä voi tehdä.. Kerran iski ahaa-elämys ja tein pieniä naposteluleipiä iltapalaksi kahdelle.
1. Salsaa, juustoa ja salaatinlehti 2. Creme fraiche ja pepperoni 3. Guacamole, juusto ja paprika 4. Cheddarkastike, naudanleike ja tomaatti Pohjana kaikissa ruisleipä. |
4. Tomaattikeitto
- Salsa on helppo hävittää tomaattikeiton pohjaksi. Myös paprikat ja tomaatit voi lisätä keittoon, juustoa valmiin keiton pinnalle. Myös creme fraichen voi syödä keiton kanssa. Halutessaan siihen voi lisätä myös kanaa tai lihaa pinnalle.
Mahdollisen paistetun kasvistäytteen voi soseuttaa keitoksi lisäämättä siihen muita aineksia, esim tomaattikeiton ohjeen tapaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti