sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Erityisen hienoa toimintaa

Olen viihtynyt uudessa kotikaupungissani ja uudella asuinalueellani erittäin hyvin. Omen huomannut, että ihmiset ottavat täällä paljon herkemmin kontaktia muihin kuin Helsingissä. On mukavaa, kun naapurit moikkaavat luonnollisesti eikä mitenkään väkinäisesti. Välillä voi jopa ihan jutella. En itse ole erityisen innostunut aloittamaan keskustelua vieraiden ihmisten kanssa, mutta kyllä mä ihan mielelläni juttelen, jos toinen sen tekee hyvässä hengessä.

Eilen kävin pihalla putsaamassa pyörän ketjuineen. Olenhan startannut pyöräkauden jo joitakin viikkoja sitten, mutta en ole muka ehtinyt enkä jaksanut huoltaa sitä vielä kummemmin kuin pumppaamalla renkaat. Ketjuöljyn ostin kyllä valmiiksi jo aiemmin..

Otin kotoa mukaan vanhoja hammasharjoja, muutaman rätin, ketjuöljyn, hankaussienen sekä pullollisen vettä ja lähdin hommiin. Siinä putsailin kuivaa likaa irti ketjuista hammasharjalla kun naapurin pappa tuli kulman takaa koiransa kanssa. Hän huikkasi jo heti toimeni nähdessään
"No nyt on erityisen hienoa toimintaa!"
ja kysyi sitten, pesenkö ketjuja. En ehtinyt kuin aloittaa vastauksen kun hän totesi päälle "Hammasharjalla! En oo koko ikänäni nähnyt!" Kommentti saattaa kuulostaa kirjoitettuna hieman negatiiviselta, mutta hän oli kyllä selkeän hyväntahtoinen ja ilahtunut työvälineistäni. Kerroin vielä, että olen tehnyt näin monta vuotta ja kokenut tämän parhaaksi välineeksi. Sitten hän koirineen jatkoi matkaa ja mä putsaushommia.

Tällaisista pienistä, yllättävistä ja positiivisista keskusteluista tulee aina niin hyvä mieli, että halusin kirjoittaa tämän ylös, etten unohda sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti