tiistai 16. heinäkuuta 2013

Leirivalmisteluja osa 2

Ilman virallista aihetta oleva blogi muuttuikin hetkellisesti Partioblogiksi. Tällä viikolla partio ohjaa elämääni kaikista eniten. Ehkä osittain myös siksi, ettei mulla satu olemaan tälle viikolle oikeen sovittua ohjelmaa, niin voin käyttää sen valmisteluihin.
Tänään kävin kaupoilla ostamassa tarvikkeita lähinnä ohjelmaa varten, mutta jotain myös itselleni. Olen ylpeä itsestäni siinä, että lähtöön on vielä koko huominen päivä ja mulla on lähes kaikki tavarat kasassa jo! Ei tosin vielä rinkassa, mutta kasassa kuitenkin! Pakkaaminen on aina kaikista pahin ja venytän sen aloittamista yleensä viime tippaan. Siitä lähtien, kun olen pakannut oman rinkkani ilman äidin apua, olen pakannut sen lähes joka kerta edellisenä yönä tai samana päivänä ja usein myös juossut tukka putkella lähtöön. Jos poikkeus kerrankin vahvistaisi säännön...
Kaupoissa kyllästymiseen asti pyörimisen jälkeen palasin kotiin, keräilin, nimikoin ja lajittelin kamoja,  askartelin mallit leirillä toteutettaviin askarteluihin ja mietin postausta ja valokuvasin tätä varten. Leirillä on matkailuteema, jos en sitä vielä ole sanonut. Tästä tulee pitkä, joten onhan sulla aikaa?

Leirillä askarrellaan Meksikolaiset ovikoristeet,
jotka uskomuksen mukaan pitävät pahat henget poissa. 

Leirin päättäjäiset sujuvat Hawaiji-teemalla,
joten kaikki saavat tietysti tehdä itselleen omat leit.
Pilleistä ja värillisistä muovipusseista.
Askarteluvinkkien lisäksi ajattelin kirjoittaa vähän pakkauksesta. 16 vuoden retkeilykokemuksella erilaisia vinkkejä on vähän kertynytkin. Toki kaikilla on oma tyyli pakata ja se kehittyy vain kokemuksella, mutta valotan hieman omia parhaita vinkkejä sanoin ja kuvin. Toivottavasti niistä voisi olla jollekkin muullekkin hyötyä! Yritän aina keksiä ratkaisut, jotka vievät mahdollisimman vähän tilaa. Yleensä tavaraa jää leirillä aina käyttämättäkin, vaikka kuinka suunnittelisi pakkauksensa. Jos koittaa saada pakolliset tavarat viemään mahollisimman vähän tilaa, viitsii mukaan pakata myös vähän luksusta, esim. oikeesti täysin tarpeettoman kynsilakan..

Kosmetiikkapussin sisältö näyttää tällä kerralla suunnilleen tältä. Savetteja pakkaan aina muutaman mukaan, ne pelastavat monta hetkeä. Aurinkorasvan pakkaan aina mukaan, vaikka usein huomaan sen jääneen käyttämättä. Tässä vaiheessa kesää on jo pohjaväri eikä metsässä aurinko porota niin suoraan kuin muualla. Käytin pitkään tietynlaista matkahammasharjaa, mutta niiden valmistus on kai lopetettu. Nyt käytössä on lasten hammasharja, se vie vähemmän tilaa, näyttää kivemmalta eli piristää sopivasti eikä viikko sen käyttöä saa hampaita pilattua. Ja mahollisimman pieni hammastahna, toi taisi tulla jonkun lehden mukana kuin tilauksesta. Pesuaineet pienissä pulloissa säästävät myös tilaa. Minikylmägeeli on hyvä olla mukana. Aina on kannattaa varautua lähes kaikkeen, silloin yleensä sattuukin vähemmän. Deodorantti on pakollinen. Mulla ei oo mitään tiettyä, mitä käytän. Nyt ostin tollaisen, joka sopii erityisesti stressaaviin tilanteisiin (tiedä sitten, mitä väliä sillä on..), niin ehkä leiri sujuu ilman stressiä :D Pieni vartalovoi, tietysti The Body Shopin. Harvoin muistan sitäkään leirillä käyttää, mutta pakkaan silti mukaan. Huuli- ja hoitovoide käy mm. huuliin, kuiviin ihoalueisiin ja pieniin nirhaumiin. Ykköstuote metsässä siis! Hyttyssuihke ja roll-on hyttysen puremiin on ihan ehdottomat varusteet. Hyttysmyrkyt haisee yleensä tosi pahalta tai jättää ihon nihkeäksi, tänä vuonna ajattelin kokeilla Dermosilin tuotteita, toivottavasti ne täyttävät tarpeen. Luksusta metsään tuo kynsilakka. Mulla on yleensä aina kynsilakkaa enkä tykkää hoitamattomista kynsistä. Kynnet kuluvat ja katkeilevat helposti leirillä ja kynsilakka estää sitä hieman. Testissä parhaiten on selviytynyt tämä Rimmelin 60seconds, sävy 230 Portobello pink, joka kesti viime kesänä 9 päivää keskellä metsää vain yhdellä korjauskerralla kuluneen päälle eikä siitä ees huomaa päälle lakkausta. Sillä saa usein myös ystäviä leirin lähentyessä loppuaan, kun useat alkavat kaivata kaunistautumista.. Leirillä en yleensä ikinä meikkaa muuten.

Koska pakollista tavaraa viikon leirille kertyy, vaikka kuinka karsisi, on ehkä paras niksini kaiken mukaan mahduttamiseen pakata tavarat suuriin minigrip-pusseihin. 4l pussit ovat kaikista parhaita malliltaan, mutta koska niitä ei ollut kaupassa, ostin maxi-pusseja. Pussi pitää turhan ilman vaatteiden välistä poissa. Rinkkaani mahtuu siis enemmän tavaraa ja vähemmän ilmaa. Selkeästi merkatut tavarat on myös helpompi löytää kuin levällään olevat. Pakkaan yleensä samantyyppiset vaatteet samaan pussiin. Minigrip-pusseihin pakatessa jää yleensä tilaa myös lisäluksukselle, esim. tyynylle tai kannettavalle pienelle radiolle.
 
Vaikka ei olisi pitkään aikaan tehnyt mieli karkkia niin partiossa ei selviä ilman sitä. Vaikka toki, se on varmasti vaan opittu tapa, mutta ei mielestäni mitenkään haitaksi. Jos leirille lähtee ilman karkkia, huomaa jossain vaiheessa käyvässä muilta pyytelemässä ja leiriläiset yleensä jakavat auliisti omistaan, mutta onhan se kohteliasta ostaa itse omat karkkinsa. Purkka ja kurkkupastillit ovat myös pakolliset, eikä ksylitolipastillitkaan ole pahitteeksi. Mariannet jätin kauppaan...

Viime viikolla kävin ostamassa edellistä kesämakuupussiani vielä pienemmän. Koolla on väliä, ainakin pakatessa..

Mitä tästä opimme? Jos mahdutat pakollisten tavaroiden viemän tilan minimiin, voit pakata mukaan enemmän turhaa, jota et muuten edes tajuaisi tarvitsevasi. Mutta joista yleensä on leirillä pakollisia tavaroita enemmän iloa.  Muista siis arjen luksus, se tuntuu metsässä vielä suuremmalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti