maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kesäystäväni Perunasalaatti

Kesän aikana on muutaman kerran postauksissa tullut mainittua perunasalaatti.. Se on yksi kesäsuosikeistani. En tee siitä yleensä kahta kertaa samanlaista. Se siinä onkin ehkä parasta. Voi kokeilla uusia makuyhistelmiä, siinä on aina jotain tuttua, mutta makuun ei kyllästy. Pääraaka-aine on kuitenkin aina sama: Uuet perunat. Helppoa ja nopeaa. Teen yleensä kerralla vähän enemmän, niin ei tarvitse päivittäin miettiä, että mitähän sitä söis. Perunasalaatin kaveriksi käy lähes mikä vaan, että sen mukaan voi valita, mitä mieli tekee. Sen voi syyä kotona tai pakata mukaan piknikille tai vaikka evääksi töihin (mä en tosin tarvii eväitä). Se on hyvää kun yksin syö, mutta yleensä jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Eilen tein tälläistä:
Uusia perunoita
Artisokan sydämiä (säilyke)
Retikkaa
Turkkilaista jogurttia
Paljon tuoretta tilliä ja persiljaa silputtuna
Pippuria

Eilen söin kaverina keitettyjä kananmunia, tänään marinoitua pihviä.

Juhannuksena tehty oli kanssa ihan tosi hyvää. En yleensä muista kovin tarkasti, mitä edelliset perunasalaatit ovat sisältäneet, mutta tästä sattuu olemaan kuva (myös täällä). Siihen tulee:
Uusia perunoita
Luumuja
Aprikooseja
Vihreää parsaa
Go Green- Papu mix (hyvä mihin vaan salaattiin, käyttövalmiita)

Yleensä parhaat salaatit syntyy kokeilemalla. Yleensä koostan salaattini kaavalla Jotain tuoretta, jotain säilöttyä. Kun käyttää osana säilykkeitä, säästää vähän aikaa ja saa vähän erilaisia makuja kuin tuore puolelta. Erilaisia hedelmiä kannattaa testata, niistä löytyy yllättäviä makuyhdistelmiä. Tuoreet yrtit kruunaavat salaatin kuin salaatin!
Jos haluaa vähän vaihtelua perunaan, tulee hyviä salaatteja myös esim. ohrasta, bulgurista ja couscousista.

Perunasalaatin ylistys päättyy tähän. Ei muuta kuin salaatteja testailemaan ja kesän piknikejä suunnittelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti