tiistai 20. marraskuuta 2018

Välimeren mifulasagne

Tykkään tehdä erilaisia ruokia, etsiä uusia, erilaisia reseptejä ja kokeilla erilaisia raaka-aineita. Mulla ei ole mitään bravuuria, jota söisin usein. Teen mieluummin erilaisia ruokia ja sovellan tuttuja reseptejä. Viimeisimpänä kokeiluna tein mifurakeesta lasagnen itse soveltamalla ja ajattelin jakaa reseptin täällä, koska siitä tuli tosi hyvää. Olen aiemmin käyttänyt mifuraetta kerran makaroonilaatikkoon ja silloin tein suoraan ohjeen mukaan, nyt tein vaan.

Välimeren mifulasagne
(3-4 annosta)

öljyä
330g välimeren tomaatti-mifuraetta
4 valkosipulin kynttä
2 tlk (á 370g) yrttitomaattimurskaa
suolaa
pippuria
mustia oliiveja
200g fetajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tomaattia
100-150g juustoraastetta
4 lasagnelevyä

1. Kuori ja pilko valkosipulit. Paista öljyssä pannulla mifurae ja valkosipulit. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hetki. Mausta maun mukaan. Itse kiehutin aika kauan, että neste haihtuisi, mutta enemmän nestettä ei olisi haitannut lopputulosta.

2. Pilko feta ja tomaatit. Tarvittaessa myös oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit (jos sulla on kokonaisia).

3. Kokoa lasagne. Laita vuorotellen kastiketta, lasagnelevyjä sekä sälää (oliivit, feta ja erilaiset tomaatit, kaikki samaan aikaan). Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa n 40min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti