lauantai 17. marraskuuta 2018

Joulufiilistely: Lahjavinkki 2. Keksiainekset purkissa

Toisena lahjavinkkinä ajattelin jakaa ohjeet keksiainesten kokoamiseen. Ideana siis koota kaikki keksitaikinaan tarvittavat kuiva-aineet purkkiin ja liittää mukaan ohjeet (ja halutessaan myös piparimuotti, niinku mä tein.) Tää ohje jää vähän vajaaksi, koska en löytänyt Mistään määriä, joita olen tuohon käyttänyt eikä muistukuvia ole. Pidän kuitenkin tärkeimpänä jakaa idean. Tähänhän voi käyttää mitä vaan keksiohjetta, jossa kuivat aineet sekoitetaan eikä kosteita aineita ole montaa. Jotain vastaavaa reseptiä käyttämällä saa sovellettua määrät myös tähän. Pahoittelen vajaata ohjetta ja toivon, että tästä postauksesta on jotain hyötyä.



Tein samalla tavalla ns sarjatuotantona kuin pyykkietikan kanssa. Ostin purkit ja muut tarvikkeet ja tein kerralla. Nopeaa ja helppoa. Purkit koristelin kotoa löytyneillä tarvikkeilla (koristeteippiä ja erilaisia nauhoja sekä kanteen tarra) vähän persoonallisemmiksi. Piparkakkumuotit valitsin myös saajan mukaan. Yhden purkin sisältö käytettiin heti joulupäivänä ja sain itsekkin maistaa, hyviä tuli!

Suklaa-karpalokeksit

Laita purkkiin kerroksittain:

vehnäjauhoja
leivinjauhetta
ruokokidesokeria
valkosuklaahippuja
tummasuklaahippuja
kuivattuja karpaloita

Liitä mukaan seuraavat ohjeet:

Purkin sisällön lisäksi tarvitset:
100g voita
1dl vaaleaa siirappia
1 iso kananmuna

Sulata voi ja siirappi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon vatkattu kananmuna ja
purkin sisältö. Sekoita jäykäksi taikinaksi.
Jos teet pikkuleipiä muotilla, laita taikina
jääkaappiin 20 minuutiksi ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Tee pikkuleivät ja nostele ne pellille. Paista uunissa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä. Hunnuta halutessasi tomusokerilla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti