sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Ideapankki: yrttiliemi

Olen aiemmin jakanut ideapankissa vinkit itse keiteltyyn kasvisliemeen. Nyt keitin samoilla vinkeillä yrttilientä nuutuneista varsista ja ajattelin jakaa senkin täällä. Löydät kasvisliemipostauksen täältä. Muut Ideapankki-postaukset löydät Ideapankki-tunnisteella.

Itse käytin minttua ja korianteria, sillä niitä oli, mutta tähän käy varmasti ihan kaikki varret. Yleensä käytän ruokaan lehtien lisäksi varret tai ainakin osan niistä, mutta nyt oli niin nuutuneet puskat, että raksin ruokaan ainoastaan lehdet. Koin sen helpommaksi kuin kaikkialle sojottavien varsien leikkelyn. Lopuksi leikkasin varret poikki mahdollisimman läheltä tyveä ja laitoin ne kattilaan kiehumaan veden kanssa tunniksi.

Käytin liemeen kahden yrttiruukun varret (siis niitä kaupan puskia) sekä 2 litraa vettä. Koska en yhtään tiennyt, miten varret reagoivat keittämiseen ja irtooko niistä ylipäätään makua, laitoin ensin litran ja keittymisen edetessä maistelin lientä ja lisäilin vettä yhteensä litran. Kun liemi oli keittynyt tunnin, siivilöin sen, annoin jäähtyä ja pakastin minigrip-pussissa odottamaan käyttöä.

2 litrasta vettä sai 9 dl valmista lientä. Haihtuminen kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa lopputulokseksi tietyn määrän. Mä oon ottanut sen linjan näissä, että lientä tulee sen verran kun tulee ja lisään tarvittaessa vettä keittoa tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti