Tein ensimmäistä kertaa keiton itse tehdystä soseesta. Olen aiemmin käyttänyt tähän Pirkan sosetta. Jatkossa käytän varmaan molempia tilanteen mukaan. Valmiissa soseessa on hieman sattumia, tästä omasta tuli ihan sileää.
Kirjoitin blogiin aiemmin punajuurien hyödyntämisestä ja sieltä löydät vinkit myös soseen tekoon.
Punajuuri-piparjuurikeitto
(1 reilu annos)
N. 6dl punajuuri-perunasosetta
(tai yks pötkö valmista, jolloin sitä tulee ehkä vähän enemmän)
100g piparjuurituorejuustoa
Tarvittaessa vettä tai maitoa
Mausteita oman maun mukaan
(Itse en tällä kertaa laittanut mitään näistä)
1. Lämmitä sose kattilassa.
2. Lisää lämpimään soseeseen tuorejuusto ja sekoittele ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa mausteita/nestettä.
3. Keitto on valmis, kun tuorejuusto on kokonaan sulanut ja sekoittunut soseen joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti