Kanaresepti oli täysin fiilispohjalta valmistettu ja onnistui niin hyvin, että halusin jakaa reseptin, jotta sitä voi hyödyntää myös muut ja jotta muistan sen itse jatkossakin. Tein aiheesta instaäänestyksen ja kyllä-äänet voitti, joten tässä se tulee.
Jogurttimarinoitua kanaa tomaatti-kookoskastikkeessa
(Kaksi annosta)
Jogurttimarinadi
1dl tuoretta, silputtua minttua
1dl tuoretta, silputtua korianteria
5dl maustamatonta luonnonjogurttia
1-2rkl raastettua inkivääriä
chiliä maun mukaan (käytin itse kokonaisena kuivattua, varmasti käy myös sekä tuore että jauhe)
350g kanan filee minuuttisuikale
(muut vastaavat käyvät varmasti myös)
Lisäksi
135g chili-tomaattisose
(ainakin Pirkalla on uutuutena näitä pieniä, tosi käteviä.)
200ml kookosmaito
jasmiiniriisiä
2. Laita kanasuikaleet kanneliseen astiaan. Kaada jogurttimarinadia päälle sen verran, että kana peittyy. Sekoita ja lisää marinadia tarvittaessa. Laita loppu kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
3. Peitä kana kannella ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Nosta se sitten pöydälle puoleksi tunniksi ennen paistamista.
4. Lämmitä uuni 225 astetta (käytin itse grillivastusta, onnistuu varmasti ilmankin). Levitä kana leivinpaperin päälle pellille ja laita uuniin. Paista 20 minuuttia, käännä kanat puolessa välissä.
Pellille kertyi paljon nestettä, jonka kaadoin pois puolessa välissä ennen kääntämistä, jotta kana paistuisi paremmin.
5. Keitä riisi.
Vinkki! Keitä vesi vedenkeittimellä. Laita kattilan pohjalle öljyä ja suolaa, mittaa riisi päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja anna keittyä paketin ohjeen mukaan.
6. Laita paistettu kana pannulle. Kaada päälle tomaattisose ja kookosmaito ja sekoita. Anna lämmetä kunnolla.
7. Kokoa annos. Riisiä, kastiketta sekä odottamaan jätettyä marinadia.
Kiinnostaako ruokareseptit? Millaisia toivoisit, mitkä ei kiinnosta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti