keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Musiikki on Sydämen kantaja

 Kuten olen blogissa monesti todennut, musiikki on suuressa osassa elämääni, esim.

Biiseillä saa kuvattua viikon tunnelmia, kun ei muuten osaa.
Tai kiteytettyä koko kesän kuten Kesä-soittolista 2013
Uusia biisejä kannattaa vinkata ja niistä voi tulla nopeastikkin tärkeitä.
Osa musiikista kasvaa muita suuremmaksi kuten tämä.
Musiikkiin liittyy myös korvamatoja ja biisin karkoitusta.

Olen usein käyttänyt biisien sanoja myös otsikoina blogissa. Useimpiin tilanteisiin liittyy jokin biisi tai siinä hetkessä tulee mieleen pätkä jostain sanoituksista. Esim. jos joku sanoo jotain, ja tadaa, yksi sana laukaiseekin korvamadon päässä. Kun selasin vanhoja tekstejä, on monessa-monessa jokin biisiviittaus. Tai niissä kerrotaan keikoista tai muista. (Täytyykin alkaa tarkistelemaan kevään keikkatarjontaa!) Siksi valitsin nostettaviin teksteihin vain muutamia..
Kuuntelen yleensä sanat tarkkaan. Usein etsin ne myös netistä. Luettuna sanat saattaa ymmärtää toisella tavalla kuin kuultuna. Paljon laajemmin. Biisien sanoitukset antavat usein voimia ja ymmärrystä jokapäiväiseen elämään.

Maanantain jumpalla soi venyttelybiisinä sellainen biisi, jota en ollut ikinä kuullut. Tunnistin laulajan äänen, mutta kesti kauan, ennenkuin keksin, kuka se on. Janna ei lukeudu suosikkiartisteihini, mutta tän biisin sanat kolahti.

"Reppuselkään jos meinaat mut nostaa, vielä mieti kertaalleen. Nyt jos sä saat viedä mun piikikkään pienen sydämen, sen jälkeen sua tarvitsen.

Tajuutko vastuun, jonka rakkaus hetkessä tuo? Sydämen kantajan taakkaa, pitää jaksaa tästä ikuisuuteen. Vaikka tilanteet muuttuu, teetkö kaikkes et jäisin sun luo? Jos päätät sydäntä kantaa, teetkö parhaas tästä ikuisuuteen?

Voitko vannoa, et muuta sun mieltä? Alkuhuuma kun haihtuu pois ja äkkii sä näät harteillas piikikkään vieraan sydämen, tahdotko kantaa myös sen?

Tajuutko vastuun, jonka rakkaus hetkessä tuo? Sydämen kantajan taakkaa, pitää jaksaa tästä ikuisuuteen. Vaikka tilanteet muuttuu, teetkö kaikkes et jäisin sun luo? Jos päätät sydäntä kantaa, teetkö parhaas tästä ikuisuuteen?"


Voit kuunnella biisin esim. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti