keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Tee-se-itse photobooth-rekvisiitta

Nyt kun kesäjuhlien aika on kuumimillaan, aattelin vinkata helposta askarteluideastTein viime vuonna ystäväni häihin photobooth-rekvisiittaa. Ehdotin itse (mikä hullu idea omien kaupunginvaihtokuvioiden keskelle!), että voisin tehdä, koska tykkään kaikenlaisesta askartelusta ja mulla on valmiiksi paljon erilaisia materiaaleja. Idea lähti siitä, että tein joka tapauksessa vastaavia polttareihin. Ajatus oli siis, että osittain samoja voisi käyttää häissä (morsian ei tietysti siinä vaiheessa tiennyt tätä). Tein muutamia vain polttareihin ja muutamia vain häihin sekä osan molempia ajatellen.

Tämä oli kuva, jonka julkaisin somessa ja
jonka lähetin ennen sitä morsiammelle
tarkistaakseni, että ne kelpaavat.
Tästä kuvasta piti rajata pois kaikki ne,
jotka oli tarkoitettu polttareihin,
ettei yllätys paljastuisi ennen
aikojaan. Näiden lisäksi tein vielä
muutamia, joita käytettiin molemmissa.

Tein näitä kartongeista ja erilaisista paksummista papereista. Selailin ideoita netistä. Käytin apuna viivotinta ja piparkakkumuotteja. Liimasin valmiin kuvion taakse grillitikun, jonka vielä teippasin varmuuden vuoksi. En ole ikinä ennen tehnyt vastaavia eikä mulla ollut mitään ohjeita (joita muutenkin käytän tosi vähän etenkin askartelussa, teen yleensä mutu-tuntumalla). Olin itse tyytyväinen lopputulokseen ja niin taisi olla juhlakalutkin. Rekvisiitta kesti hyvin sekä polttarit että häät.

Näitä on helppo muokata tilaisuuteen ja teemaan sopiviksi. Kravatit, rusetit, lasit ja muut voi tehdä teemavärin mukaan tai tehdä monia erilaisia kuten minä. Niissä voi huomioida myös mahdollisen muun teeman. Teksteiksi voi kirjottaa mitä vain keksii, mahdollinen juhla# tikun päässä on ainakin hyvä lisä nykypäivänä (meillä oli molemmissa juhlissa omansa). Rekvisiittaa tehdessä on hyvä huomioida sankarin (sankareiden) lisäksi vieraat ja juhlan laatu. Sukujuhliin tai rauhallisiin hengailupolttareihin en ehkä laittaisi kovin härskejä juttuja tai esim. Partyanimal-tekstiä kun taas toisen tyyppisiin juhliin ne sopivat hyvin. Jos lapsia on paljon, kannattaa heidätkin huomioida sopivalla rekvisiitalla.

Nämä tein häihin ja polttareihin ja niitä tekstiä kirjoittaessanikin mietin, mutta photobooth sopii mielestäni moniin muihinkin juhliin kun vaan huomioi edellä mainitut asiat. Babyshowereille, synttäreille, valmistujaisiin, rippijuhliin, kesäjuhlille, sukujuhliin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti