perjantai 1. kesäkuuta 2018

Sain kuin sainkin tehä lisää "vauvakoruja"

Kirjoitin aiemmin uudesta askarteluinnostuksestani. Silloin harmittelin, ettei uusia tarpeita ole näköpiirissä, mutta sitten niitä taas tulikin ja tadaa! Ja nyt kun tämän tilauksen sain kotiin asti, ilmeni lisää tarpeita, joten uutta tarviketilausta vaan tekemään..

Valmiiden korujen lisäksi ajattelin tässä postauksessa valoittaa hieman tekoprosessia. Tai lähinnä sitä, miten päädytään ideasta valmiiseen tuotteeseen. Mitään vaihekuvia itse kokoamisesta ei oikein saa otettua ja ne olisivat aika tylsiä, helmiähän vain pujotellaan naruun.. Saatan tehdä postauksella itselleni hallaa, jos kaikki nappaakin täältä vinkit ja tekee itse eikä enää pyydäkkään mua. Mutta otan sen riskin, koska tää on hyvä aihe.

Koko prosessi alkaa tarpeesta. Ja siitä syntyy idea. Idean siirrän materiaalitilaukseksi suunnitelman kautta. Kun materiaalitoiveet ovat valmiina, piirrän paperille erilaisia vaihtoehtoja, joita kyseisistä materiaaleista tulee mieleen. Kun vaihtoehdot on piirretty, valitsen niistä sen, joka näyttää parhaalta (tai pyydän tarvitsijaa valitsemaan).


Valinnan jälkeen lasken tarvittavat määrät ja teen materiaalitilauksen. Tilaus pakataan ja lähetetään mulle, jolloin alkaa valmistusprosessi. (Kirjoitan kuvatekstit menneessä muodossa, koska kirjoitan nimenomaan tästä tilauksesta, samat asiat kuitenkin pätevät joka kerta.)

Tilaus saapui näin. Tai siis, nämä
paljastuivat kirjekuoresta.
Lajittelin heti tarvikkeet tulevien korujen
mukaisesti erillisiin pusseihin, jotta
 korujen valmistus sujuisi helpommin.
Alla olevista kuvista näet lajitellut tarvikkeet
sekä niistä valmistetut valmiit tuotteet.
Lajittelen aina koko tilauksen kerralla ja
vasta sitten aloitan korujen valmistuksen.
Kuvat kokosin kuitenkin selkeyden vuoksi
materiaalit -> tuotteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti