maanantai 11. kesäkuuta 2018

Pääsykokeiden herättämiä fiiliksiä

Meillä oli koulussa pääsykokeet viime viikolla ja koska oon tutor, sain olla mukana tsemppaamassa uusia hakijoita.

Päivät olivat tosi kivoja, mutta myös väsyttäviä. Iltaisin ei jaksanut oikein tehä muuta kuin levätä ja ehkä se oli myös ansaittua. 2 x 9 tuntia uusien tyyppien kanssa sosialisointia vie kyllä mehut, niin kivaa kuin se onkin.

Mua jännittää jo kovasti, millaset ykköset meillä on ens syksynä. Itselle tuli vahvoja Toi sopis tänne ja alalle tosi hyvin-fiiliksiä osasta ja osasta taas sellaisia Joku muu paikka ois ehkä hälle parempi-fiiliksiä. Jännä siis nähdä, miten omat ensivaikutelmat tyypeistä kohtaavat, kun valinnat paljastuu. En tietenkään nähnyt heitä kuin murto-osan päivästä enkä voi (tai edes halua) luoda mitään kuvia kenestäkään sen pienen määrän perusteella, mutta mielikuvia syntyy väistämättä. Jokainen hakija olisi varmasti omalla tavallaan hyvä opiskelija meiän kouluun ja työntekijä alalle. Jokainen ansaitsisi paikan, jota itse toivoo. Se ei vain valitettavasti ole mahdollista.

Hakijoita tsempatessa ja päivien jälkeen kotona mietin omaa pääsykoepäivääni. En muista siitä oikein mitään. Tai muistan päivän kulun, mutta ei mitään hajua, minkä näköisiä saati millaisia tyyppejä siellä oli. Muistan pari tutoria ja ihan muutamia hakijoita. Työntekijöitä en varmaankaan tunnistaisi, jos tulisi kadulla vastaan. Olin eri paikassa pääsykokeissa kuin mihin pääsin kouluun, joka varmasti jännityksen lisäksi vaikuttaa muistijälkien vajaavaisuuteen. Kovasti kiinnostaisi tietää, pääsikö mun muistamat tyypit sinne toiseen paikkaan (ala siis sama, koulu ja kaupunki eri). Ja haluaisin myös heidän tietävän, että hei, mä pääsin! Mutta eihän mulla mitään yhteystietoja (eikä edes sukunimiä) ole tiedossa. Mun luokalla on yks, jonka muistan hyvin, koska oltiin samassa pienryhmässä. On myös muita, jotka olivat samoissa pääsykokeissa, mutta heistä ei mitään muistikuvaa..

Uskon ja toivon, että tuli millainen porukka vaan, heillä on vähintään yhtä kivaa kuin meiän luokalla. Tutorporukka on ainakin huippuluokkaa ja saahaan varmasti omalta osaltamme hyvä vuosi uusille opiskelijoille.

Tsemppiä kaikille tuloksia (mihin vaan) odottaville, toivottavasti onni suosii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti