lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kylmä kurkkukeitto

Lämmin ilma vaikuttaa ainakin itselläni niin, ettei lämmin ruoka oikein maistu enkä haluaisi käyttää uunia/hellaa. Salaattia ei viittis joka päivä syödä, mutta mitäs muuta? Kylmiä keittoja.

Tein tätä joskus muutamia vuosia sitten useasti kesässä, mutta sitten se on vaan unohtunut. Torstaina kaupassa muistin sen taas ja googlasin "piimä kurkku keitto", koska en muistanut käyttämääni reseptiä. Valitsin ensimmäisen ja ostin aineet, tässä loistava lounas perjantaille ja lauantaille. Sovelsin reseptiä ja tässä se nyt on. Ajattelin jakaa reseptin blogissa, jos vaikka viikonlopun lounaat on vielä suunnittelematta tai ensi viikolle. Ja että ens kerralla ei tarvii googlata..


Kylmä kurkkukeitto

1 l piimää
2 kurkkua
1 avocado
1/2 punainen chili
limen mehu
suolaa ja pippurisekoitusta

Pilko kurkku ja chili (pakasta loput, jos ei muuten ole käyttöä heti).


Halkaise avocado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi kuoressaan.


Laita kaikki aineet blenderiin (avocado lusikalla kuorestaan) ja pyöräytä keitto.Ensi kerralla voisin laittaa toisen avocadon ja valkosipulia. Myös chiliä voisi laittaa kokonaisen, tässä ei oikein maistunut. Aion myös testata pinaattia. Avocadokuutio voisi myös laittaa sattumiksi valmiin keiton sekaan, jolloin tulis vähän erilaista tekstuuriakin..
Tästä määrästä tulee n 2 litraa valmista keittoa, määrät voi tarvittaessa puolittaa. Keitosta tulee aika löysää, sen voi nauttia myös smoothien tapaan lasista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti