maanantai 20. elokuuta 2018

Pinaatti-lehtikaalilasagne

Nyt kun olen taas palannut kotiin jäädäkseni, otin tavoitteeksi keskittyä ruokajuttuihin oikein kunnolla ja yhtenä tavoitteena on seurata satokausikalenteria mahdollisimman hyvin. Alku on ainakin lupaava, sillä tein eilen superhyvää lasagnea, jonka kaikki kasvikset ovat elokuussa satokaudessa. Katsotaan, kauan tavoitteeni pysyy..

Tää on taas niitä reseptejä, jotka olen joskus kaapannut puhelimen muistiin, mutta joita en ikinä muista tehdä. Tai aika on ollut huono. Nyt kuitenkin nappasin sen ruokalistalle juuri satokausi-syistä. Resepti ei siis alunperin ole omani vaan jostain netin syövereistä, mutta kirjoitan sen tähän niinkuin sen itse tein (muutamia muutoksia verrattuna alkuperäiseen. Suosittelen lämpimästi, tämä on yksi parhaista syömistäni lasagneista!

Pinaatti-lehtikaalilasagne

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
100g lehtikaalia
2 rkl yrttiöljyä
150g pinaattia
200g kirsikkatomaatteja
800g yrttitomaattimurskaa 
(erityismaininta x-tran murskalle, jossa oli oikeasti reilusti yrttiä)
200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti tai maun mukaan)
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

lasagnelevyjä
juustoraastetta

1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja silppua lehdet. Mielestäni tämä oli helpoin tehdä ihan vain repimällä. Pilko tomaatit ja pinaatti (myös repimällä), mikäli käytät tuoretta.





2. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia hetki öljyssä. Lisää tomaatit ja pinaatti ja anna hautua muutama minuutti.


3. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

4. Kokoa lasagne vuokaan laittamalla lasagnelevyjä ja kastiketta kerroksittain, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta.


4. Ripottele pinnalle juustoraaste (tai raasta suoraan, niinku mä tein). Paista uunissa 175°C 40-50 minuuttia eli kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen syömistä.



Ihanaa viikkoa ja hyviä ruokahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti