sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Luovia säilytysratkaisuja osa 1: Nappikorvikset kirjan välissä

Kuten edellisessä postauksessa totesin, olen vähän seonnut erinäisiin sisustusratkaisuihin. Kotoani löytyy josjonkinmoista purkkia, purnukkaa ja nyssykkää, joihin voi lajitella juttuja. Lajittelu on siivousjutuista kaikista kivoin (kuten pyykinpesussa)! Kaupoissa kierrellessä katson aina säilytysjutut: pussit, laatikot ja muut sekä alelaarit. Koskaan ei tiedä, mitä löytyy ja kauniit käyttöesineille tulevat aina tarpeeseen! Vaikkei heti niin ensi viikolla saattaa puhjeta loistava idea. Ja silloin voi jo olla liian myöhäistä mennä ostamaan, jos ovat vaikka kaikki jo menneet.
Koska säilytysvimmani on lähes hulluuden rajalla, en käytä yksittäisiin ratkaisuihin suuria summia. Ostan vain, jos jokin on järkevän näköinen, oikean värinen ja muutenkin tyylillisesti sopiva. Parhaat säilytysratkaisuni ovat sellaisia, joiden käyttötarkoitus on oikeasti joku ihan muu.


Sunnuntaina väkertelin tällaisen. Aiemmin nappikorvikseni olivat väreittäin lajiteltuina nätteihin munakuppeihin. Se oli toimiva ja melko nopea ratkaisu aamutohinoihin, mutta uskon tämän nopeuttavan aamujani entisestään, sillä näen kaikki korvikset heti kerralla. Kaikista pienimmät napit laitoin yhteen munakuppiin, ne olivat kirjaratkaisuun liian pieniä.
Tämä oli helppo toteuttaa. Aikaa meni lähinnä pohtiessa, miten kirjan asettelee, että korvikset pysyvät parhaiten. Päädyin avaamaan sen 90asteen kulmaan. Kirja on yhdellä kaksipuolisella teipinpalalla kiinni kampauspöydässä, yläosa vain nojaa hyllyä vasten. Kirjan sivut on kaksittain taitettu. Taittelu oli nopea ja helppo homma! Ja kivaa.

Villi veikkaus, että tätä postausta seuraa luovien ratkasujen sarja. Erilaiset säilytysratkaisut ovat parasta kodissani, vaikka itse sanonkin. Kyllähän niitä pitää vähän jakaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti