sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Isän ja tyttärien oma joulu

Eilen vietettiin meiän oma jouluaatto isän ja siskon kanssa kolmisin, koska vietettiin "virallinen joulu" erikseen. Sopivasti sattui luntakin satamaan..
Vietin kaikki lapsuuteni joulut äitin kanssa maalla ja kotiin palattuamme vietettiin iskän kanssa joulua tammikuussa. Se oli perinne, mutta katkesi siskon synnyttyä, kun aloin viettämään jouluni heiän kanssaan. 2013 joulun suhteenhan perinteet muuttui, joten tämä tuplajoulu astui kuvioihin, ainakin täksi vuodeksi.
Asiaan kuuluu hyvää ruokaa, lahjojen vaihto ja yhdessäoloa.
Isä ei paljastanut ruokaa meille, antoi vaan autossa vihjeen, että se oli yksi mun lempiruuista lapsena eikä sisko ole sitä vielä syönyt. Ei arvattu. Mähän on lapsena (ja edelleen) tykännyt meilkein kaikista ruuista, vaikka on mullakin toki lemppareita. Mutta jos ei ainakaan yheksään vuoteen ole syönyt  jotain eikä siitä ole ees puhuttu, niin eihän sitä voi muistaa. Hälytyskellot kuitenkin soivat hetken aikaa isän luona oltuamme, kun hän alkoi keittää riisiä. Pöydällä oli jo aiemmin ollut wasabi-tuubi, josta en kuitenkaan tajunnut, mutta hei, että riisiä ja wasabia - TADAA- "Pohjola köttet" (ohje on alun perin isän tutulta, jonka sukunimen mukaan ruoka silloin nimettiin).
Annoksessa on siis hyvien ohueksi leikattua, pannulla paistettua lihaa, riisiä ja wasabia sekä vihreitä papuja ja muita kasviksia lisäkkeeksi. Voi nam. Miten olin tän unohtanut?

Ruokailun jälkeen istuttiin mukavasti nojatuoleihin ja jaettiin lahjat. Yksi kerrallaan antoi lahjan jommallekummalle ja kun lahja oli avattu, antoi hän seuraavalle.
Sisko oli askarrellut itse kaikkea hienoa.. Näiden lisäksi sain lahjaksi aikaa hänen kanssaan, saan päättää mitä tehdään. Isältä sain Pollo limonello-keittokirjan, purkin, jonka sisäkannessa lukee "Den som spar, han har" sekä uuen muumimukin.
Annoin heille Indigo-lautapelin, jota heti testipelattiin. Ohjeet olivat vaikeaselkoiset ja pitkät, isä halusi jo luovuttaa, mutta peli osoittautuikin tosi kivaksi! Ja ensi kerralla sen aloittaminen on jo paljon helpompaa, kun säännöt on jo vähän tutut.

Yöksi sisko tuli meille. Askarreltiin varastoon synttärikortteja (korttien askartelu on kai parasta, mitä meillä voi yheksän vuotiaan mielestä tehä) sekä illalla että aamulla. Meillä oleminen jäi harmillisen lyhyeksi, koska hällä oli aamupäivällä käsipallotreenit, mutta ens kerralla sitten piemmän kaavan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti