Pesin ja keitin perunat (8kpl). Pilkoin kukkakaalin (1/2), paprikan ja porkkanat (3kpl) ja laitoin ne astiaan valmiiksi, silppusin päälle tilliä. Kun perunat oli kypsiä, jäähdytin ne kylmässä vedessä ja pilkoin salaatin joukkoon. Lopuksi sekoitin naattipeston päälle ja nautin savusiian kanssa. Nam mitä kesäherkkua.
Naattipestoon laitoin pestyt porkkanan naatit (5kpl, vain lehdet, ei varsia), pinjansiemeniä (1dl), valkosipulia (2 kynttä), öljyä (1dl) ja sitruunamehua (1). Kun ainekset oli soseutettu sauvasekoittimella, raastoin joukkoon vielä parmesania (1dl) ja rouhin hieman pippurisekoitusta. Käyttämäni valkosipuli oli aika kitkerä, yksi olisi varmasti riittänyt tässä kohtaa. Kannattaa siis tarkistaa valkosipulin maku ennen määrän päättämistä. Ohjeen olen alunperin bongannut Gastronaatti-kirjasta kauan sitten, mutta en ole aiemmin tullut testanneeksi. Vahva suositus.
Tähteiksi jääneistä kasvisten osista keitin kasvisliemen, josta kerron lisää lauantain Ideapankissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti