torstai 26. heinäkuuta 2018

Lahjalaatikko

Mulla on jo vuosia ollut lahjalaatikko. Tai nykyään niitä on kaksi, yksi lapsille ja yksi aikuisille. Lahjalaatikon idea on se, että hankin sinne lahjaksi sopivia juttuja, jotta ei ole pakko kiirehtiä kauppaan ennen juhlia. Katson sieltä aina, kun saan jonkun kutsun, että olisiko tilaisuuteen sopivaa viemistä. Ja aika usein on löytynyt, ainakin osa lahjasta.

Lahjalaatikosta ei tietysti aina löydy sopivaa vietävää eikä se ole tarkoituskaan, mutta olen kokenut sen todella hyväksi ratkaisuksi monelta kantilta. Hankin lahjalaatikkoon lähinnä alennustuotteita. Yksi lahjalaatikon hyvistä puolista on siis myös se, että sen avulla kuluu vähemmän rahaa. Sama kuin askartelutarvikkeissa: pääsee halvemmalla, kun tuotteet ostaa hyvissä ajoin halvemmalla kuin viime hetkellä normihinnalla. Vähentää myös stressiä, kun ei aina tarvitse lähteä erikseen kauppaan tai kun lahjalaatikon tuotteesta saa idean, jota voi sitten jatkojalostaa kaupassa.

Aika usein tavaroita hankkiessa mulle tulee mieleen kenelle tai millaisessa tilaisuudessa sen voisin antaa. En siis tässäkään kohdassa hanki mitään hankkimisen ilosta vaan tarpeesta. Viime vuosina olen hankkinut enemmän lapsille ja erityisesti vauvoille sopivia tuotteita, koska sellaisille on selkeästi käyttöä. Sen takia olen laajentanut laatikot yhdestä kahteen. Ja yleensä se lapsilaatikko on se, joka huutaa nopeammin täydennystä. Varmaan myös siksi, että "alamme olla siinä iässä", että aikuiset juhlivat harvemmin itseään.

Mulla on selkeä kuva siitä, mitä laatikoissa on ja sitä kautta myös siitä, mitä sinne kannattaisi hankkia. Servettejä on muutamia paketteja ja kirjojakin löytyy, ne riittää, mutta tytöille sopivat sekä puhtaasti unisex vauvanvaatteet ovat loppu (tai siis olivat, täydensin jo). Näin tiedän, mihin kiinnitän huomiota alelaarin ohi kävellessäni tai millaiseen kauppaan suuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti