sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Diy-projekti: Kattolampun tuunaus puuhelmillä

Olen jo pitkään haaveillut Aarikan Reitti-valaisimesta. Tai jostain sen tyylisestä, en välttämättä juuri siitä. Mutta jostain sellaisesta, jonka johdossa on puuhelmiä. Aarikan valaisimet olivat alkukesästä alessa, mutta tuntuivat mielestäni silti turhan kalliilta. Ja muutenkin, halusin tehdä jotain itse, onhan mulla tarpeeksi lamppuja jo muutenkin. Sain idean tuunata keittiön lamppu. Ostin askartelukaupasta puuhelmiä ja kauniita akryylivärejä. Sitten oli aika lähteä kesäkuuksi Helsinkiin enkä ehtinyt edistää projektia.


Ihan hyvä niin, sillä sain rauhassa kypsytellä ajatusta tuunata keittiön sijasta makuuhuoneen lamppu. Syy tähän oli se, että kyseisiä värejä on enemmän makuuhuoneessa ja sinne on tulossa vielä matot, joissa on täysin sama värimaailma kuin valitsemissani maaleissa. Kotiin palattuani maalasin pallot ja hankin vielä pari lisää, jotta niitä olisi tasamäärä. Keittiön lamppuun olin ajatellut, ettei kaikkia tarvitse olla yhtä montaa, mutta koska makuuhuoneen lampussa on kolme johtoa, oli se välttämätöntä.

Päällystin lyijykynien teräpäät foliolla, jotta kynät pysyisivät puhtaina ja tökkäsin pallot päälle. Laitoin teemukeihin paperia suojaksi ja pistin maalatut pallot kynineen mukeihin kuivumaan. Tämä systeemi toimi hyvin!

Lampun purkamiseen ja kasaamiseen sain onneksi apua, olis jäänyt multa tekemättä enkä olisi "saanut siihen lupaa". Pidän silti lamppua omatekemänä, koska olen sen itse designannut ja maalannut pallot sekä pujotellut ne paikoilleen.  Jäin vielä miettimään, josko vaihtaisin polttimot isoihin pyöreisiin, mutta saa olla näin ainakin toistaiseksi. Kaikkea ei voi kerralla hankkia.. Olen lamppuun tyytyväinen enkä malta odottaa, että saan uudet matot kotiin ja paikalleen, ne tekevät kokonaisuudesta täydellisen.


Lamppu Ikeasta, polttimot Clas Ohlsonilta, puuhelmet ja akryylimaalit Presentosta.

2 kommenttia: