maanantai 2. huhtikuuta 2018

Viiniä pakkasesta

Tänään ajattelin jakaa toisen ruokavinkin. Tiedättehän ne reseptit, risotot ja muut, joihin tulee viiniä. Ne jää helposti tekemättä, koska a, viiniä ei ole b, pulloa ei halua avata vain yhden ruuan takia. Tällaiset ruuat jää helposti juhlaruuiksi, jolloin lopun viinin voi juoda pois samalla.

Olen ratkaissut ongelman. Minulle jäi juhlien jälkeen viinitonkasta aika paljon yli enkä oikein keksinyt, mihin sen kaiken käyttäisin, kun ei sitä joka ilta halunnut lasi tolkulla juodakkaan eikä risottoa päivittäin syödä. Olin joskus nähnyt vinkkejä, että viininkin voi pakastaa. Niinpä keräsin kaikki jääpalamuotit kotoani ja kaadoin ne täyteen viiniä ja pistin pakkaseen.
En ole koskaan tehnyt näin paljon viiniruokia kuin nyt (lue: en aiemmin ikinä, nyt ehkä viidesti). Huomaan, että sellaisia ruokia tulee tehtyä helpommin ja käytettyä viiniä ruuassa paljon monikäyttösemmin. Ei olisi aiemmin tullut mieleenikään laittaa viiniä pastakastikkeeseen ihan vain testin vuoksi. Tuli muuten hyvää.

Viinin voisi tietysti pakastaa myös pusseissa tai pakasterasioissa hieman suuremmissa erissä. Mielestäni jääpalamuotit ovat kuitenkin toimineet hyvin ja luulen, että jatkossakin pakastan niissä. Tai ehkä käytän useita tapoja..

Jääpalamuoteista haluan vielä vinkata sen verran, että niihin on kätevä pakastaa myös marjasosetta. Marjat soseeksi ja muotteihin. Jäätynyt sose on täydellinen puuron päällä. Jäähdyttää puuron sopivan lämpöiseksi syömistä varten ja maistuu samalta kuin söisi tuoreita marjoja. Plus että aamuisin tulee hyvä mieli, kun laittaa sydämen tai pikku Myyn puuron päälle.

Pakastin on muutenkin kätevä arjen apu ja olen vasta viime aikoina tsempannut sen käytössä. Toki olen aina pakastanut ruokia, mutta ne ovat helposti unohtuneet pakastimeen. Se on täydellinen tällaisiin pieniin arkea helpottaviin juttuihin sekä smoothieaineille. Kirjoitan smoothievinkeistä toinen päivä ihan oman postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti