sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Violetti sosekeitto

Postausväliksi on vähän niinkuin vakiintunut joka toinen/kolmas päivä. Perjantaina ja lauantaina en kuitenkaan tehnyt mieli kirjoittaa mitään, joten koin paremmaksi pitää taukoa.

Tänään ajattelin jakaa taas yhden ruokavinkin, jota itse tein tässä pari viikkoa sitten. Siihen ei ole mitään varsinaista reseptiä, mutta ainesosat on ylhäällä ja jokainen osaa varmasti muokata määriä omien tarpeiden mukaan. Määrät ovat suuntaa-antavat ja niistä tuli reilu 1 annos. Ohje ei ole erityisen maatamullistava, mutta väri on niin hieno ja sen takia halusin tämän jakaa.


Violetti porkkanasosekeitto

4 porkkanaa (itse laitoin 3 liilaa ja yhden keltaisen, koska liiloja ei ollut enempää)
2 perunaa
1 palsternakka
1prk Valion Kermainen kookos-ruokakermaa
Suolaa ja pippuria
(Pinnalle raejuustoa)

En kuorinut aineksia ollenkaan, pesin vain kunnolla. Olen kuullut, että kuoriessa häviää tärkeitä ravintoaineita..
Pesemisen jälkeen pilkoin juurekset ja laitoin kiehumaan.
Soseutin kypsät juurekset, sekoitin joukkoon ruokakerman ja maustoin.
Keitosta tulee sinällään aika makea, joten mausteita voi laittaa aika reilulla kädellä. Kiehautin keiton vielä lopuksi ja sitten vaan nauttimaan!

Jos tulee mieleen jotain, josta haluaisit lukea, laita mulle vinkkiä! Tällä hetkellä on työnalla niin paljon erilaisia ylläreitä, että tuntuu ettei ole oikein mitään, mistä kirjoittaa (ainakin pari postausta on työnalla, kunhan ylläri on paljastunut). Joten, jos tulee mieleen jotain, kerro mulle!

Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! Nauttikaa auringosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti