keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kotikeskiviikko: kylpyhuoneen säilytysratkaisut

Esittelin viime keskiviikkona kylppärin säilytystulokkaat. Tällä kertaa aattelin esitellä, mitä muita säilytysjuttuja mä oon sinne löytänyt. Oon saattanut jo aiemmin blogissa mainita, että mä tykkään sävyttää kotia persoonallisilla ratkaisuilla. En oo kaikista luovimmasta päästä keksimään tavaroille uusia käyttötarkoituksia, mutta yritän tehdä sitä jonkin verran ja ne on just niitä juttuja, joilla saa hieman twistiä sisustukseen. Joskus vastaan tulee kauniita esineitä, joille ei ole tarvetta juuri siinä käyttötarkoituksessa, mutta niissä puhuttelee jokin. Ne sopisivat sisustukseen. Sitten alkaa kelat pyöriä, mitä muuta tälle voi tehdä? Kampauspöytäpostauksessa tämmöisiä esineitä olivat pieni tarjoiluastia sekä kermanekka. Mielestäni ne sopivat paikoilleen just eikä melkein. Joskus joku tavara puhuttelee niin paljon, että sen haluaa, vaikkei juuri sillä hetkellä keksi sille käyttöä. Ja sitten ykskaksyllättäen tulee hetki, jolloin esineelle keksii käyttötarkoituksen ja miettii, miten sitä ei muka aiemmin keksinyt. Ja on iloinen siitä, että esineen pelasti mukaansa.

Samalla hyllyllä viimeksi esiteltyjen talojen kanssa säilytän wc-paperirullia ja useimmin käytettäviä siivoustarvikkeita, muut ovat siivouskaapissa. Sain "kahvikassin" joskus mummilta ja mietin aika kauan sille käyttötarkoitusta, sillä se tuntui olevan vähän vääränkokoinen tai -mallinen vähän kaikkeen. Lopulta se löysi paikkansa ja on jo monta vuotta toiminut tehtävässään. Kassi on mielestäni kivannäköinen pitää esillä ja siihen mahtuu juuri sopivasti yksi paketillinen rullia. Keltainen peltilaatikko löytyi sisustusmyymälästä ja syrjäytti heti aiemmin samassa käytössä olleen muoviämpärin.
Korivaunun hankin tätä tarkoitusta varten edellisen, "perinteisen metallihäkkyrän" tilalle Ikeasta. Korivaunussa pysyy järjestyksessä meikkipussit sekä kosmetiikkatuotteet, jotka eivät ole jokapäiväisessä käytössä tai on hankinnut valmiiksi (esim hammastahnaa mulla on aina toinen odottamassa, ettei se unohdu kriittisellä hetkellä ostoslistalta)
Edellisessä kodissa mulla oli pyykkikaappi ja meinasin järjestää itselleni stressin muuton yhteydessä tarkoilla pyykkikorikriteereillä. Halusin sellaisen, jonka saa suljettua ja olipas muuten vaikea homma! Suurin osa löytämistäni oli avoimia. Ja kun lisäksi piti tietenkin olla nätti ja sopia sisustukseen eikä saanut olla mitään tekstiä.. Onneksi löysin tämän Clasulta pienen etsinnän jälkeen. Siitä tosin hajosi klipsi melko nopeasti, mutta onneksi sain sen tuunattua kuntoon. Tietenkin sisustukseen sopivalla turkoosilla klipsillä..
Kulmahylly ja koukut olivat valmiina kylppärissä kun muutin ja niihin sain hyvin aseteltua kaiken tarvittavan.
Tämä peilikaappi on kätevä. Se oli valmiiksi asunnossa, kun muutin. Tykkään erityisesti alahyllystä, siihen saa helposti saataville eniten käytössä olevat tuotteet. Ei tarvitse aina avata kaappia vaan tuotteet on heti siinä käsien ulottuvilla. Hylly on plussaa myös siksi, että kauniit säilytysastiat pääsevät oikeuksiinsa. Pyöreät lasiastiat ovat ns oikeasti tuikkukipot. Ostin ne alunperinkin vanulapuille ja topseille, jotka tulivat mieleeni heti kipot nähtyäni. Myöhemmin hankin samanlaiset myös kampauspöydälle. Toinen niistä hajosi muutossa ja toinen putosi myöhemmin lattialle ja aiettä harmitti, ettei näitä enää myydä! Onneksi kampauspöydälle löytyi toiset ratkaisut. Nuo pienet mustat kipot ovat alunperin jotain suitsukekuppeja, nekin otin äitin tavaroista. Ne ovat juuri tavaroita, joissa puhutteli jokin, mutta en keksinyt niille heti käyttöä. Onneksi otin mukaan, sillä ne ovat tohon juuri sopivat. En tiedä, mitä käyttöä varten posliininen lehti alunperin on, mutta myös sen ostin kylpyhuoneeseen alunperinkin, ettei tuotteet vain pyöri hyllyillä.


Hiusten laittoon tarvittavat välineet (harja, kampa, hiustenkuivaaja ja suoristusrauta) pysyvät hyvin järjestyksessä muumikassissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti