torstai 4. lokakuuta 2018

Mausteinen punakaalikeitto

Tämä keitto syntyi ihan vaan siitä, mitä kaapista löytyi, ettei tarvitsisi heittää mitään pois (tai lähteä kauppaan). Keitto onnistui kuitenkin sen verran hyvin, että halusin jakaa reseptin. Teen tätä ihan varmasti uudestaan ihan vartavasiten.

Mausteinen punakaalikeitto
(Hyvä flunssan karkoitukseen)

n. 550g punakaalia
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
chilitahnaa
(tähän käy varmasti myös tuore chili, mutta koska tätä oli kaapissa, laitoin sitä)
öljyä
1 1/2 l vettä
creme fraichea
tuoretta korianteria

1. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet pieneksi. Kuori ja pilko porkkanat sekä pilko punakaali.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota valkosipulia ja chilitahnaa hetki, lisää vesi.
3. Lisää porkkanat ja kaali kiehuvaan veteen ja anna kiehua (itse pidin levyä 4) kunnes ne ovat kypsiä.
4. Lisää creme fraichea ja silputtua korianteria valmiin annoksen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti