tiistai 25. syyskuuta 2018

Sushi kulho

Kirjoitin viime viikolla tofu kulhosta ja nyt ajattelin jakaa tekemäni sushikulhon ohjeen ja muutamia muokkausvinkkejä. Tofu kulhon valmistelin silloin kunnolla, valitsin raaka-aineet tarkkaan ja kiinnitin huomiota siihen, että kulhossa olisi vaihtelevuutta.

Sushi kulho syntyi vähän siitä, mitä sattui olemaan. Kylmäsavulohesta meinasi mennä päiväys, joten kokosin tarpeet kaapin perukoilta. Olin ajatellut tehdä lohesta pastaa, mutta koska riisiä oli jäänyt yli edellisen päivän ruualta, päätin koota bowlin.

Sushi kulho
(1 annos)

1 1/2 dl jasmiiniriisiä
suolaa
150g kylmäsavulohta
pätkä kurkkua
porkkana (itse käytin keltaista)
avocado
soijakastiketta

1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Koska mulla oli riisi valmiina, paistoin sen pannulla makuvivahteen saamiseksi.

2. Pilko lohi, kurkku ja avocado. Raasta porkkana.

3. Kokoa kulho: laita riisi pohjalle, mausta soijalla. Asettele päälle muut ainekset ja nauti.


Jos hankkisin (tai kun seuraavan kerran hankin) raaka-aineet vasiten sushi kulhoa varten, tekisin seuraavia valintoja:
- sushiriisiä jasmiiniriisin sijaan, ehkä jopa riisiviinietikkaa mausteeksi.
- wasabia tuomaan potkua (tässä annoksessa ei ollut mitään).
- ehkä myös inkivääriä, joko sitä säilöttyä tai muuten valmistettua.
- muuten valitsen varmasti samat raaka-aineet näillä muutamilla viilauksilla.



Jos sulla on joku hyvä resepti kulhoruokaan (voi olla näitä tai aamupalakulho tai mikä vaan) tai muuten hyviä vinkkejä raaka-aineiden kokoamiseen yms niin jaa ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti