tiistai 11. syyskuuta 2018

Kuka tekee sun pinaattiletut?

Sunnuntaina kerroin viime viikon päivällisistä ja samalla myös tavoitteestani käyttää lähinnä satokaudessa olevia raaka-aineita. Tykkään tavoitteesta kaikkien etujen lisäksi myös siksi, että muistan käyttää paljon laajemmin eri raaka-aineita. Kun alan kokoamaan viikon ruokalistaa, luen ensin läpi listan satokausituotteista ja valitsen niistä raaka-aineet, jotka sillä hetkellä houkuttaa. Jos en suorilta keksi ruokaa tai haluan vaihtelua, kirjoitan googleen valitun raaka-aineen ja selaan reseptejä inspiraatiota etsien.

Tän viikon ruokalistaa kootessani silmäni iskivät pinaattiin ja muistin pinaattiletut. Ah, kuinka hyviä ne on! Lapsuuden kodeissa ei koskaan ollut valmislettuja enkä itsekkään ole niitä ostanut. Olen muutamia kertoja tehnyt ite, mutten muistanut, millä reseptillä. Koska googlen kautta löytyneissä käytettiin vain pakastepinaattia (sitähän saa talvella ihan yhtä hyvin), laitoin isälle viestin. Arvasin, että hänellä on joku kirjavinkki. Sanoi tehneensä fiilispohjalta, mutta todennäköisesti myös Marthas kokbokenin reseptillä. Niin tietty! Miten olinkaan unohtanut sen.. Mulla on edelleen paljon keittokirjoja ja tykkään selailla ja käyttää niitä konkreettisuuden vuoksi. Huomasin kuitenkin unohtaneeni ne viime aikoina. Netistä on niin helppo etsiä, kun se on aina saatavilla, vaikka haluaisinkin vähentää sen käyttöä ja lisätä juurikin konkreettisia juttuja, esim keittokirjoja. Ja aika paljon olen tehnyt ruokia myös päästä, käyttäen korkeintaan inspiraationa valmiita reseptejä. Pullataikinan, siman ja piparkakkutaikinan katson aina tietystä kirjasta.


Pinaattilettuihin käytin kuitenkin valmista reseptiä ihan oikeasta kirjasta ja olipa jotenkin erityiskivaa kokkailla. Täytyypä yrittää muistaa lisätä keittokirjojen käyttöä! Ajattelin jakaa reseptin täällä, jotta sä voit kirjojen sijaan käyttää enemmän hyödyksi mun blogia. ;)

Määrät ovat suoraan kirjasta, reseptin kirjoitin niin kuin sen tein. Koin sen helpommaksi kuin suomentaa alkuperäisen reseptin suoraan.


Pinaattiletut
(62 pikkulettua)

3,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
7,5 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl voisulaa sekä voita paistamiseen
250 g tuoretta pinaattia
(tai 150 g pakastettua)

Itse laitoin 300g, koska löysin tuoretta
pinaattia vain 150g pakkauksissa. Mielestäni tämä oli hyvä määrä myös.

1. Poista pinaateista kovat lehtiruodit ja silppua. Ryöppää silputtu pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä ja pysäytä kypsyminen huuhtelemalla ryöpätty pinaatti kylmällä vedellä. Valuta kunnolla.

2. Valmista taikina. Sekoita lettutaikinan ainekset vispilällä. Lisää pinaatti taikinaan ja sekoita kunnolla.  (Anna turvota.)


3. Lämmitä lettupannu, lisää rasva ja paista letut. Tarjoa valmiit letut puolukkahillon kanssa.Pinaattilettujen lisuke on mun mielestä aina ollut vähän hankala, puolukkahillon lisäksi siis (se on ehdoton). En ole koskaan tottunut syömään perunoiden tai muussin kanssa, se on aina tuntunut vähän oudolta. Peruskoulussa meillä oli aina Napolinsalaattia. Sitä olen itse myös yleensä tehnyt, mutta tällä kertaa ajattelin nauttia ainoastaan pinaattilettuja puolukkahillolla. Toimi.

Eihän tää mikään kiireisen illan pikaruoka ole, mutta jokaisen valmistusminuutin arvoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti