perjantai 14. syyskuuta 2018

Arkipäivien ruokapäiväkirja

Sunnuntaina esittelin kuluneen viikon päivälliset ja nyt ajattelin kirjoittaa tän viikon arkipäiviltä laajemman ruokapäiväkirjan. Tein ruokalistan valmiiksi sunnuntaina ja kävin kaupassa maanantaina. Silloin ei ollut ihan kuningasfiilis enkä saanut syötyä mitään. Muuten viikko onkin mennyt paremmin. Mulla vaikuttaa mieliala ruokailuun heti: jos mieli on maassa, ei ruoka maistu. Olen opetellut kestämään sen, koska tiedän, ettei tila ole ikuinen ja että pääasiassa syön kuitenkin ihan hyvin ja monipuolisesti. En siis ota enää stressiä huonosta syömisestä tai överin puolelle menevistä herkkupäivistä, koska tiedän, että se on välillä parasta, mihin pystyn. Parempi syödä pelkkiä herkkuja päivä kuin jättää kokonaan syömättä.

Nyt on käynnissä hitaasti etenevä ryhtiliike kohti täydellistä ruoka-arkea ja toivon, että tämä fiilis kestää ja saan paletin pysyvästi kasaan. Tällä viikolla on ollut vähän erilainen rytmi kuin tavallisesti, sillä mulla on ollut lähinnä myöhäisiä menoja (puolen päivän jälkeen). Olen käyttänyt ne hyödyksi jättämällä herätyskellon laittamatta ja nukkumalla, jos vaan nukuttaa. Tästä syystä olen yhdistänyt aamupaloja ja lounaita tavallista useammin. Ns. tavallisella viikolla syön 4-5 ateriaa päivittäin ja aina aamupalan.

Maanantai:

Koulussa pippurihärkää ja perunoita + salaattia

Vähän sipsiä  ja dippiä

Tiistai:

Smoothie: vadelmia, nektariini ja banaani pakkasesta, soijamaitoa, rypsiöljyä, kaurahiutaleita ja vettä.

Koulussa Lindströmin pihvi ja perunoita + salaattia

Pinaattilettuja puolukkahillolla

Keskiviikko:

2 perunapiirakkaa

Koulussa appelsiini-chili-kalaa ja perunoita + salaattia

Pinaattilettuja

Salmon poke bowl ja siideri (ravintolassa)

2 lasia skumppaa

Torstai:

Pinaattilettuja

Porkkana

Broilerin koipireisi ja uunijuureksia

Puolukka-vanilja-proteiinirahka ja 2 näkkileipää karpalomaksapasteijalla

Perjantai:

Smoothie: mansikoita ja vadelmia pakkasesta, banaani, kaurahiutaleita, rypsiöljyä, soijamaitoa ja vettä.
2 näkkileipää karpalomaksapasteijalla

3 luumua

Rapeat kalafileet ja peruna-porkkanaröstit + kastike turkkilaisesta jogurtista

Viinirypäleitä
Näkkileipä karpalomaksapasteijalla
Pirtelö: vaniljajäätelöä, vadelmia ja maitoa
(Näitä en ole vielä syönyt, mutta aion syödä iltapalaksi. Kirjasin valmiiksi, jotta postauksen julkaisu ei veny myöhäseks.)


Viikon aikana tuhosin turkinpippurisuklaalevyn. En jakanut sitä erikseen päiville, koska se meni tasaisesti maanantain ja torstain välissä. Join vettä jokaisen ruokailun yhteydessä ja myös muuten.

Jos tässä tai jossain mun muussa postauksessa vilahtelee ruokia, joiden reseptit kiinnostaa, niin pistä kommenttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti