keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Kotikeskiviikko: ulkovaatekomero

Nykyisen kodin ehdoton plussa on vaatehuoneet. Niitä on kaksi, toinen ulkovarusteille ja toinen sisävaatteille. Ne eivät ole erityisen suuria, mutta en sellaisia kaipaakaan. Näihin mahtuu juuri kaikki tarpeellinen siististi. Tässä postauksessa aion esitellä sen, jossa säilytän ulkovarusteet.

Tykkään erityisesti siitä, että ulkovaatteet saa oven taakse piiloon. Eteisessä oli myös naulakko, mutta se poistettiin jo ennen muuttoa, sillä en kokenut sitä tarpeelliseksi ja näin vapautui sopiva tila lipastolle. Mielestäni eteinen on paljon seesteisemmän näkönen, kun ei kaikki takit ja kengät pönötä siinä. Vaikka ne laittaisi kuinka siististi, on näkymä silti hieman sekava. Siksi tykkään siitä, että ne ovat oven takana. 

Ratkaisu ei ole perinteinen ja aiheuttaa vieraissa hämmennystä, kun ei paikka takeille ole selkeästi havaittavissa. He jättävät yleensä takkinsa lipaston nuppiin tai aiemmin blogissa esiteltyyn laukkujen ovenpäällisnaulakkoon, jos en muista mainita komerosta. Itsekin jätän välillä kengät ja takit eteiseen näkyville, kun oven avaaminen ja takin henkariin laittaminen on muka liian haasteellista ja aikaa vievää.. Ompahan. Siistin ne kuitenkin suhtnopeasti takaisin paikalleen.

Kuvat ovat tälläkin kertaa vähän huonot, sillä komeron kuvaaminen on hieman haastaavaa. Komeron valaistus on tosi hyvä, vaikkei kuvissa siltä näytäkkään..

Kenkähyllyn hankin jo edelliseen kotiin,
mutta koska leveys on säädettävä, sopi se
myös tänne paremmin kuin hyvin.
Roikkuvan korin hankin komeroon nimenomaan
pyöräilyvarusteille ja se on käytössä osoittautunut
nappivalinnaksi. Tänne muuttaessa myin eteenpäin
kaikki edelliset puuhenkarit, koska halusin yhtenäisen ilmeen ja mieluummin mustat kuin puiset. Mulla oli käytössä pitkään erinäisiä puisia ja nyt kaipasin selkeyttä ja uutta ilmettä.
Tässä kuvassa näkyy hieman, miten komero jatkuu seinän taakse, mutta on isompi kuin miltä kuvassa näyttää. Nurkassa säilytän suksia, koska siellä ne pysyvät hyvin turvassa.


Myös huopalaatikot hankin jo edelliseen eteiseen ja
meinasin myydä ne muuton yhteydessä, mutta ne saivatkin hyvän paikan myös uudesta eteisestä. Niissä säilytän villasukkia, sateenvarjoja, sadevaatteita, pohjallisia yms. Tästä saa ehkä eniten selkeyttä vaatekomeron koosta. Laatikot ovat keskenään samankokoiset ja hyllylle jää vielä 2/3 laatikon tila vapaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti