maanantai 26. maaliskuuta 2018

Vaippakakkuesittely (toivepostaus)

Kuten ns. aloituspostauksessa kerroin, on lähipiirini viime vuosina syntynyt useita vauvoja. Olen innostunut tekemään vaippakakkuja lahjaksi ja haluankin tässä postauksessa esitellä isoimman kakun, jonka olen tehnyt. Kakun budjetti oli suuri, sillä osallistujia oli niin paljon, joten sisällöllisesti kakusta saatiin todella monipuolinen. Huomioin hyvin myös tulevat vanhemmat, vaikka usein vaippakakussa on enimmäkseen tuotteita vauvalle/hänen hoitoonsa. 


Mielestäni vaippakakku on hauska tapa antaa lahjaksi ehkä vähän tylsiä, mutta hyödyllisiä tarvikkeita. En osaisi kuvitella vieväni lahjaksi vaippapakettia tai puhdistusliinoja ja vanulappuja lahjapapepiin käärittynä, mutta kakuksi koottuna samat tavarat saavat ns. uuden merkityksen. Lahjasta tulee näin myös persoonallisempi ja se toivottavasti viestittää lahjan saajille, että he ovat olleet mielessä lahjaa koottaessa. Tykkään siitä, että lahjoissa näkyy myös tekijänsä leima ja siksi teenkin suurimman osan lahjoista itse tai vähintäänkin keksin niihin jonkun persoonallisen jujun. Harvoin olen mennyt kauppaan ja ostanut jotakin, jonka olen suorilta vaan paketoinut. Vähintäänkin kortin olen aina tehnyt itse. 

Tämän kakun sisältöä miettiessäni kyselin pienten lasten vanhemmilta tarvikkeista, joita he suosittelisivat esikoistaan odottavalle perheelle. Sain vinkkejä niin paljon, että kokosin ne lopulta erilliselle paperille, jonka rullasin kakun sisään. Toivottavasti vanhemmat ovat löytäneet listalta itselleen sopivia tuotteita. Listaa voin tietysti hyödyntää myös itse jatkossa, jos vielä kokoan vaippakakkuja. Tai mietin jotain muuta lahjaa pienen vauvan perheelle.

Pohjaksi leikkasin kiekon erittäin paksua pahvia ja päällystin sen
hauskalla lahjapaperilla. Paperi on teipattu kiinni toiselle puolelle.
I love me-messut sattuivat sopivasti samalle viikonlopulle kuin baby showerit
(ja kakun kokoaminen), joten keräsin messuilta muutamia näytteitä,
jotka sujautin kakkuun tulevan äidin hemmottelua varten.

Juomien valinnassa yritin kiinnittää erityistä huomiota pullojen ja tölkkien
ulkonäön lisäksi niiden teksteihin. Onnistuin mielestäni tässä hyvin,
kivasti tekstitettyjä tuotteita on aika vähän, mutta kohdalle
sattui mielestäni valioyksilöt.
Myös syötäviä valitessani pidin samat kriteerit kuin juomissa. Eli kaunis
ulkonäkö ja aiheeseen sopivat tekstit. Tiedän ainakin osan näistä
päässeen evääksi sairaalakassiin ja hyvä niin, sillä
se oli osittain ideana näissä tuotteissa. 
Nämä tuotteet olivat niitä, joiden vuoksi alunperin aloin äideiltä vinkkejä
kyselemään. Enhän mä ymmärrä näistä mitään ja näissä on varmasti
eroja. Toki kaikilla äideillä on omat mieltymyksensä ja vauvoilla
tarpeensa, mutta vinkit auttoivat valitsemaan jonkun mielestä
hyväksi koetut tuotteet siitä tavaraviidakosta.Vaippakakun kokoamisessa on mielestäni kaikista kivointa valita
vaatteita ja muita söpöjä tarvikkeita pienellä.


Laitan loppuun vielä kuvat kahdesta muusta tekemästäni vaippakakusta. Kuten ehkä arvata saattaa, postauksessa esitellyn vaippakakun saajat odottivat poikaa ja sen he myös saivat. Näistä kahdesta muusta ei tiedetty ja yritin koota mahdollisimman neutraalit, mutta en tylsät, kakut. Vaikka mielestäni ei ole tyttöjen ja poikien värejä, näkyy ne edelleen hyvin vahvasti erityisesti vauvojen tarvikkeissa. Vaihtoehdot ovat pitkälti vaaleansinistä, vaaleanpunaista ja valkoista. Koska käytän mieluummin värejä kuin pelkkää valkoista, on mielestäni helpompi koota kakkua perheelle, joilla sukupuoli on tiedossa (vaikka eihän se 100varmaa ole) kuin perheelle, jotka eivät sitä tiedä. Näistä molemmista olin vahvasti sitä mieltä, että poika tulee, ja niin tulikin, mutten halunnut antaa sen vaikuttaa valintoihin, sillä se oli vain oma intuitio. En ole vielä koskaan päässyt kokoamaan vaippakakkua perheelle, jossa odotetaan tyttöä. Toivon vielä saavani koota sellaisen kakun. Vaikken väreistä olekkaan tyttö/poikamieltä, on vaippakakussa kiva oikein korostaa väriä.(oiei, nämä kollaasit ovat Helsingin kodista ja melkein iski hieman ikävä sinne.)

2 kommenttia: