sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Ns. tuparit (ja mitä herkkuja me syötiin!)

Tänään tulee kaksi postausta, koska mulla on kaksi eri aihetta, joista haluan kirjoittaa juuri tänään ja molemmat vaativat omansa. Tässä ensimmäinen.

Kotinihan on sama kuin ennenkin. Olosuhteet vain ovat muuttuneet kämppiselämästä yksin asumiseen. Kuten kai jo monesti mainittu.. Koti on vielä muutoksen alla (kuten sekin jo aiemmin todettu), mutta halusin silti järjestää pienet illanistujaiset ystävilleni. Kevään viikonloput tuppaavat olemaan täyteen buukattuja, kuten nytkin todettiin. Alle puolet kutsutuista pääsi paikalle, mutta meillä oli kivaa! Tottakai harmitti, ettei kaikki kutsutut päässeet, mutta hyvä näinkin.
Fiilis oli rento ja tarjoilut hyvät (vaikka itse sanonkin). Kuunneltiin musiikkia ja juteltiin. Rento yhdessä olo on usein kaikista parasta. Ei tarvitse mitään erikoista, porukka ratkaisee! Muut lähti kyllä jatkamaan iltaa vielä, mutta mä jäin kotiin. Se tuntui juuri oikealta ratkaisulta, fiilis silloin oli niin mukava, etten halunnut sitä ns. riskeerata..
Tarjoiluna salaattia, paahdettua parsaa, uunitomaatteja sekä vuohenjuusto-herkkusieniä.

Lisäksi patonkia ja oliivi-fenkoli-tahnaa, viinirypäleitä sekä dippivihanneksia ja sipsejä.

Lahjaksi sain itseleivottuja muffineja sekä teetä ja mausteita. Kiitos! Enhän mä mitään lahjoja edes odottanut!






Sitten se ruoka..
Tomaatit ja herkkusienet ovat vilahtaneet blogissani vuodenvaihteessa. Herkkusienet ovat bravuurini ja Naisista parhaimman ykköslemppari, siksi ne pääsivät tarjoilupöytään myös lauantaina. Tomaatit todettiin uutena vuotena hyväksi reseptiksi ja ne sopivat mielestäni illan menuuseen.
Teen usein myös erilaisia salaatteja (ihan uus juttu vissiin tämäkin...) Tällä kertaa salaattiin päätyi
puolikas cantaloupemeloni, avocado, fenkoli (tuore siis), paketillinen miniluumutomaatteja, mozzarellapallo sekä tuoretta basilikaa ja persiljaa. Salaatti oli ihan vaan sattumankauppaa. Ostin kaupasta kaikkea, mikä kuulosti hyvältä ja laitoin samaan kulhoon. Kyllä kannatti.
Paahdetut parsat ovat uusi tuttavuus. Ohje on alunperin Isyyspakkaus-blogista. Kokeilin ohjetta viikolla savulohen kaveriksi. Silloin tein muuten reseptin mukaan, mutta korvasin oliiviöljyn ja sitruunamehun sitruuna-oliiviöljyllä. Nam herkkua! Koska lauantain tilaisuus oli rento ja halusin rentoutta ja helppoutta myös ruokaan, jätin "ylimääräset hifistelyt" pois ja maustoin parsat vain mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Hyvää sekin! Paahdettuna parsat jäävät mukavan rapeiksi. Tämä täytyy muistaa. Ensi kerralla osaan ehkä jopa ilman reseptiä..
Patonkien kanssa tarjottava tahna oli ihan uusi tuttavuus, Jamie Oliverin oliivi-fenkoli-tahna. Sopi tosi hyvin rouhepatongin kaveriksi!
Naposteluna oli kurkkua, paprikaa, kukkakaalia ja sipsejä dipin kera sekä viinirypäleitä. Kasvikset katosivat melko nopeasti, mutta sipsejä jäi aika paljon! Olemme selkeästi aikuistuneet aiempien vuosien Sipsejä ja karkkia-bilenapostelusta. Taidan ensi kerralla jättää ne kokonaan pois.. Nytkään en ollut varannut kuin yhden pussin. Jatkossa keskityn entistä enemmän terveelliseen ja herkulliseen tajoiluun, ihanaa!
Kaupassa oli oikein valinnan vaikeus. Rakastan järjestää illanistujaisia, juhlia yms. mutten ole pitkään aikaan järjestänyt erinäisistä syistä. Kyllä olikin ihanaa taas! Sain myös kuulla, että olen hyvä järjestämään. Kiitos kohteliaisuudesta! Onneksi on kohta synttärit..
Kiitos ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti