perjantai 18. huhtikuuta 2014

Täydellinen vapaapäivä (200. postaus!)

Neljän päivän vapaat tuli hyvään saumaan. Tämä päivä käytettiin ainakin niin hyvin rentoutumiseen, että taas jaksaa paremmin arkea, kun sinne asti päästään.

Sain kylään Naisista parhaan. Ohjelmassa rentoa oloa, hömppäleffoja, musiikkia ja ruokaa. Mitä muuta ihminen vapaapäivältään toivoo?
Leivoin sämpylöitä ja niistä tuli erityisen hyviä (vaikka itse sanonkin). Muutenkin päivän ruoka onnistui hyvin (kuten meillä yleensäkin). Välipalaksi nautittiin uunituoreita sämpylöitä, viinirypäleitä ja dominosuklaata leffan kera.
Leffan jälkeen kokattiin loppuun (valmistelut alettiin kesken leffan). Ruokalistalla uunitomaatteja ja parsaa (Samat reseptit kuin viime viikolla. Nyt tosin tehtiin parsat ihan ohjeen mukaan.), uunilohta, minttukermaviiliä, avocadojuttua, paprikaa ja mozzarellaa. Ruokajuomaksi valkoviiniä.
Lohi maustettiin tuparilahjaksi saamallani Teriyaki-mausteseoksella, sitruunamehulla ja kookossokerilla.
Taikinassa vehnä- ja ruisjauhoja, ohrahiutaleita, kuivahiivaa, pellavansiemenrouhetta, hunajaa, saksanpähkinäöljyä ja vettä. Tulipa herkullisia ja koostumukseltaa juuri oikeanlaisia! Sämpylöidenleipominen on usein vähän sattumankauppaa..
Kermaviiliin sekoitettiin tuoretta minttua. Avocadon joukkoon laitettiin sitruunamehua ja chili-lime-mausteseosta. Helppoa ja hyvää (ja ensi kertaa kokeilussa)!
Herkuttelun jälkeen katsottiin toinen leffa. Joka ollaan nähty niii-in monta kertaa, mutta toimii aina. Tänään laitettiin vaihtelun vuoksi ruotsinkielinen tekstitys ja tuntui kuin olisi ollut ihan eri leffa.. Miten tekstitys voikaan vaikuttaa niin paljon?

Päivä sisälsi myös paljon elämän pohdiskelua, naurua, juoruja ja sitä, mikä ystävyydessä on tärkeintä. Yhteistä aikaa. Rentoa oloa. Sitä, että voin vain olla ja se tuntuu juuri parhaalta. Ettei tarvi olla mitään eikä näyttää miltään, olla vaan ja nauttia. Mulla oli jalassa Pikku prinssi-yökkärihousut.....

Kiitos muru ihanasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti