lauantai 2. marraskuuta 2013

Ruma ja vanha naama. Niin varmaan.

Viime viikolla tapahtui paljon. Huh hah hei. Mutta kaikessa on aina jotain positiivista. Jos sen muistaa, selviää mistä vain! Vaikka ei tässä mitään suuria selviytymistarinoita ollakkaan vaadittu..

Haluan jakaa viikolta yhen jutun, joka kuvaa mielestäni hyvin naiseksi kasvamisen tuskaa. Kävin 12-14-vuotiaiden tyttöjen kanssa myymässä partiolaisten adventtikalentereita. Pari heistä tyrmäsi ajatuksen heti, koska "Ei näillä rumilla ja vanhoilla naamoilla enää mitään myy!" Jaha. Myynti ei ollut hurjaa, mutta tuskin tyttöjen naamoilla oli mitään tekemistä asian kanssa, asenteella ehkä vähän. Itse myin yhden (sille ainoalle, keneltä ees kysyin, annoin muuten tyttöjen hoitaa homman). Myynnin jälkeen sanoin tytöille "Ens kerralla parempi asenne. Jos mun tällä naamalla myy, niin myy kyllä teidänkin". Sain vastaukseksi "Mutta sä ootkin tollanen superkaunis!" Jaa. En nyt tiiä siitäkään, mutta n. 10 vuotta heitä vanhempi silti. Että "Vanha naama" ei ainakaan käy syyksi tähän. Vaikka toki joo, kyllähän ne söpöt ja pienet 7-9-vuotiaat myyvät usein paremmin, mutta jos joku oikeasti haluaa tukea partiotoimintaa, ei hänellä mitään naamarajaa ole. En ainakaan usko.
Aamulla katottiin uusintana The Voice Kidsiä. Pojat on söpöjä ja selkeesti lapsia. Tytöt on luonnostaan nättejä, mutta miks ne on pitäny pukea niin aikuismaisesti ja meikata vahvasti? Niinku miks? Mielestäni kaikki naisten ikinä saamat kauneuspaineet johtuu juuri tuosta. Pienestä asti täytyy näyttää joltain, mitä ei oikeasti edes ole. Pojilla on tässäkin paljon helpompaa. Koko ajan vain nuoremmat kokee naamansa rumaksi, jos telkkarissa samanikäiset on viimesenpäälle laitettu. En yhtään ihmettele syömishäiriöitä tai sitä, että niin nuoret pukeutuu kuin aikuiset ja meikkaa kovasti. Se tulee ulkopuolelta. Ei mulle tullut tuon ikäisenä mieleenkään meikata (kuin korkeintaan vähän huulikiiltoa ja kynsilakka. Niin ja sitten oli se famulta saatu glitter-ripsari. Saatoin olla jo 13 tai 14v). Ei tullut mistään ulkopuolelta paineita näyttää hyvältä ennenkuin vasta vähän myöhemmin. Toki on aina ollut niitä, jotka on tosi nuorena alkanut panostamaan siihen, miltä näyttää, mutta ei se aiemmin ole luonut muille paineita.
Ja miksi ne paineet luodaan vain tytöille? Onneksi ei tarvitse ikinä enää olla teini-ikäinen ja kokea niitä naiseksi kasvamisen tuskia. Nyt kaikki ulkopuolelta tulevat paineet osaa jo käsitellä. Ainakin vähän paremmin. Kaikki tuki niihin kasvukipuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti