keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Agenttikalenteri tai adventtikalenteri, ihan sama

Kirjoitin partiolaisten adventtikalentereiden myynnistä aiemminkin. Keskiviikkona se oli helpompaa. Partiolaiset ikähaarukalla 7-9vuotta ovat vähän innokkaampia ja itsevarmempia myyjiä kuin 10-12v. He olivat niin tosissaan että meitä johtajia oikein nauratti. Ja niitä muitakin ihmisiä.. "Hei asiakkaita!" kuului aina välillä ja sitten juoksujalkaa ihmisten perään "Anteeks, anteeks! Haluatteko ostaa?" Ja tottakai monta myymässä samalle ihmiselle, vaikka heidät oli jaettu myyjäpareiksi. Yksi käytti koko ajan tasapainoillen muureilla, koska hän ei osannut sanoa sanaa Adventtikalenteri. Yksi pari meni reippaasti myymään "Haluatteko ostaa partiolaisten - HEI, MIKÄ SE SANA OLI?" "Adventtikalenteri" "Niin, sellaisen?" Saivat myytyä. Seuraavalle he menivät reteesti "Hei, haluatteko ostaa partiolaisten agenttikalenterin?" Jep. Saivat myytyä. Toivottavasti ostaja ei pety, ei taida agentteja löytyä siitä kalenterista. Myyntiä oli huikea määrä ja lapset niiiiin innoissaan. Toivottavasti ensi kerralla käy yhtä hyvin, mutta onneksi ekalla kerralla kävi näin, helpompi innostaa myymään uudestaan. Voi pieniä herttaisia.
Ja toki, tuon ikäiset on vielä niin suloisia, että saavat anteeksi epäkohteliaisuutensa esim seistessään kiinni kaupan ovessa niin, ettei kukaan pääse ohi. Ja ihan varmasti naama myy paremmin, mutta en edelleenkään usko siihen, että joku jättää ostamatta vain sen takia, että partiolainen on liian vanha.


Haluan kertoa vielä kaksi asiaa, vaikka kumpikaan ei liity edelliseen. Paitsi ensimmäinen partioon. Olin tänään boulderoimassa. Yllätin itsenikin siinä, kuinka hyvin pärjäsin. Ja oli kyllä hauskaa! Tilaisuus oli järjestetty lippukunnanjohtajille. Kuinka kivaa, kun joku joskus järjestää ohjelmaa mihin ei tarvitse kuin mennä.

Siskoni soitti. Hän oli laittanut viestin, kun olin kiipeilemässä.
"Du är VÄRLDENS bästa storasyster på riktigt!!!!!!!!!!!!! <3<3<3"
Koko puhelu koostui samasta aiheesta. Olen maailman paras, ihanin ja kaikkea ällösöpöilyä ja saan ens kerralla maailmanennätyspitkän halauksen ja koska nähään ja koska tuun kylään ja koska nähään ja koska nähään. Ikävä on suuri ja suuri ja valtava ja sietämätön ja suuri.
Ja tosiaan, edellisestä näkemisestä on aika kauan. Mutta muistan myös ne useat kerrat, kun kaikkialla on lukenut "sisko on tyhmä" tms. Tänään peilissä lukee kuulemma, että olen paras. Aika ihana <3. Mulla on maailman paras pikkusisko (jos mä oon kerran se paras isosisko ja paras sisko ja paras.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti