perjantai 14. joulukuuta 2018

Pikainen persimonhillo

Persimon on yksi lempihedelmistäni. Harmi, että sen satokausi on niin lyhyt. Vaikka sen aikana syön kyllä niin paljon persimoneja, että riittää varmaan vuoen tarpeisiin.

Yhen ongelman oon niissä huomannut. Osa ei tunnu pehmenevän ollenkaan eikä houkuttele sellaisenaan syömään (pilkon siis yleensä lohkoiksi ja syön sellaisenaan). Koska maku niissä on kuitenkin hyvä, olen yrittänyt keksiä muita tapoja käyttää niitä. Tähän mennessä olen testannut ja hyväksi havainnut kolme tapaa: smoothie, pikahillo ja makeanhimoon sokeria, chilijauhetta ja persimon pannulle ja pehmeäksi.

Uusin on pikahillo, joka onnistui niin hyvin, että ajattelin sen jakaa. Ja harkitsen myös tekeväni tätä kaappiin lisää, jotta saan persimonmakua myös satokauden jälkeen..

Ohje on naurettavan helppo: pilko persimon ja laita se kasariin. Kaada päälle sokeria (1/2-1 dl) ja sekoittele hetki, jotta persimon pehmenee ja sokeri sulaa. Lopuksi surauta sauvasekoittimella sileäksi. Ja tästä siis suurempi satsi määriä lisäämällä..

Itse tein tän alunperin puuron päälle ja aiettä olikin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti