sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Joulufiilistely: Glögi- ja suklaamaistajaiset

Pidettiin muutaman kaverin kanssa glögi- ja suklaamaistajaiset ja ajattelin ottaa siitä kaiken hyödyn irti kirjoittamalla tuloksista blogiin. Maistajaisista on jo vähän aikaa, mutta kirjottaminen on vähän kestänyt.. tässä tää nyt on! Viime hetkillä..

Maisteltavana oli 3 alkoholillista ja 5 alkoholitonta glögiä sekä 5 erilaista joulusuklaata. Kerättiin maisteltavat kasaan nyyttäriperiaatteella: jokainen toi pullon glögiä ja alkoholittomien tuojat yhden suklaan. Päätettiin yhdessä etukäteen maisteltavat maut ja kuka tuo mitäkin. Tämä toimi hyvin ja kahdeksan maistelijaa oli oikein sopiva määrä: kaikkea sai maistaa, mutta pullonpohjia ei jäänyt eikä maisteltavat annokset olleet kovin suuria, juuri sopivia. Yhtään enempää ei olisi mennyt, etenkään niitä viimeisiä, alko jo olla sen verran makea meininki, kun ei meillä tietenkään mitään suolaista maisteltavaa ollut. Ja osa maisteltavista oli niin pahoja, ettei enempää olisi siitäkään syystä mennyt..


Kaikki glögit maistettiin lämpiminä. Mielenkiinnon vuoksi ois ollut ihan kiva vertailla kylmänä ja lämpimänä, mutta koska meitä oli sen verran monta, ei maisteltavia annoksia olisi enää voinut puolittaa. Olisi myös ollut hankala valita tuntemattomista juomista, mitkä maistellaan kylmänä ja mitkä lämpimänä, niin tämä oli kaikista helpoin tapa. Listaan maistellut kuvanmukaisessa järjestyksessä, ei siis paremmuusjärjestyksessä. Listaukseen liitän muutamat kommentit tuotteesta. Laitan mukaan myös pistetaulukot. Katso siis keskiarvoa, älä järjestystä, jos haluat esimerkiksi kokeilla meiän suosikkia tai vältellä huonoiten pärjänneitä.


Rocky road-glögi (alkoholi)

- Tästä olen kuullut, että tämä olisi parempaa kylmänä, mutta ei tee mieli maistaa. Oli sen verran pahaa. Tästä koko raati oli hyvin yksimielisiä ja tämä oli ainoa, jonka poiskaatamista itse kukin taisi pohtia. Onneksi annokset olivat niin pieniä, ettei tarvinnut hukkaan laittaa. Makuun vähän tottui juodessa, mutta ei se hyväksi muuttunut. Emme tunnistaneet tästä oikein mitään makua, oli vain semmoinen paha ei-mikään-maku.

Loimu 2018 (alkoholi)

- ihan hyvä, ei mitään erityistä mainittavaa. Alkoholi tosin maistuu tässäkin selkeästi. Tämäkin kuulemma kylmänä hyvää.

Hans Välimäki 2018 mustikka-laventeli

- Tämä oli testin ehdottomasti paras ja voisin juoda tätä mieluusti uudelleen.

Pirkka luomuglögi

- Perushyvä, ei mitään erityistä mainittavaa.

Blossa 2018 (alkoholi)

- Tässä maistui alkoholialkoho liikaa, joka on aika usein alkoholillisten glögien ongelma. Makuun tottui ja se muuttui paremmaksi juodessa, en kuitenkaan ostaisi uudestaan. Voisin juoda, jos jossain tarjottaisiin.

Lidl Vadelma-lakritsiglögi

- tulee hieman mieleen lakritsiyskänlääke, hyvää kuitenkin. Parempaa kuin ajatteli.

Marli Juhlaglögi - siniset marjat

- Hyvän makuinen, ei erityistä mainittavaa.

Svarta vinbär

- Tosi hyvä, selkeän mustaherukkainen.
Jääsuklaa

- Porukasta yksi tykkäsi tästä. Hän, joka nämä ehdottomasti halusi maisteluun (oli siis syönyt jo aiemmin). Muut eivät oikein jakaneet tätä intoa..

Dumle piparkakku

- Tämä testattiin suklaista ekana ja jälkikäteen ihmeteltiin matalia pisteitä. Oli selkeästi hankala pisteyttää aluksi, olisi saanut varmasti myöhemmin paremmat pisteet, mutta ei alettu muuttamaan. Maistuu piparkakkutaikinalta, etenkin jos antaa sulaa suussa.

Fazer mandariini-inkivääri

- selkeän inkiväärinen, ihan kiva, vähän erilainen.

Fazer piparkakkusuklaa

- Dumlessa selkeämpi piparkakun maku. Tääkin ihan kiva, suutuntuma hauska.

Marabou Polka suklaa

- Tosi hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti