sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Diy-projekti: dc-fix tuunatut tuotteet

Olen lukenut dc-fixistä paljon ja katsellut niitä kaupassa, mutta en ole raaskinut ostaa, kun en ole keksinyt mitään fixattavaa. Sitten löysin kaupan alelaarista pilkkahintaisen, tummaa marmoria mukailevan kalvon ja pitihän se ostaa mahdollisia projekteja odottamaan.

Ensin sain idean tuunata kulahtanut hammasmuki. En käytä sitä mukina, vaan hammasharjan säilytyspaikkana, joten tuunaaminen ei haitannut käyttöä. Etsin ensin uutta mukia, mutta tämä olikin parempi vaihtoehto. Tämä on myös yksi syy sille, miksi hankin askartelutarvikkeita alelaareista: aina on kotona monenlaista materiaalia, kun inspiraatio iskee, pääsee heti tekemään. En tietenkään osta kaikkea, mitä alennuksesta löytyy, mutta juttuja, joissa joku ominaisuus viehättää ja joita voisin ajatella käyttäväni, vaikkei sillä hetkellä sen suurempaa idea olekkaan. Niitä ovat esimerkiksi työstötekniikka, tekstuuri, väri, muoto, kuvio...

Muki tuunattu dc-fixillä ja glitterteipillä.

Pari päivää mukituunauksen jälkeen järjestelin askartelutarvikkeita ja sen seurauksena jäi ylimääräiseksi puutarjotin, jossa olen ostanut leimasimia. Laitoin sen sivuun odottamaan inspiraatiota. Seuraavana päivänä sain lenkillä idean tuunata siitä kylpyhuoneeseen astia kelloille. Sellaista olin uuden hammasmukin ohella etsinyt, mutta mieleistä ei ollut löytynyt. Oli tarkoitus käyttää tarjotin johonkin, jossa liilan maalipinnan voi hyödyntää, mutta olen tyytyväinen tähän tuunaukseen. Liila ei olisi sopinut kylppäriin ja siksi piti valita totaalituunauksen ja uuden käyttötarkoitusidean odottelun välillä.

Puutarjotin tuunattu akryylimaalilla, dc-fixillä ja koristeteipillä.
Dc-fixiä on helppo käyttää ja sillä saa siististi tuunattua pintoja. Täytyy vain olla tarkkana kuprujen kanssa, kuten kaikki kirjoja kontaktoineet tietävät.. Dc-fix on siis vastaava kuin kontaktimuovi ja samat kikat pätee siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti