maanantai 12. tammikuuta 2015

Tomaattia mukissa

Kuten blogista on ehkä tullut ilmi, tykkään ruuasta - ja tykkään tehdä ruokaa. Yritän etsiä reseptejä, jotka ovat mahdollisimman helppoja ja nopeita ja/tai vaativat mahdollisimman vähän tekemistä/raaka-aineita, kuten esim. banaaniletut, perunasalaatti tai nutellakakku, jonka ohjeeseen palaan kevään aikana.

Tämän ohjeen löysin joskus kesällä kun googlasin "kananmuna uunissa". Ei tehnyt mieli keitettyjä kananmunia enkä jaksanut seistä hellan vieressä paistamassa. Eihän se kauaa vie, mutta silloin ei huvittanut. Ja halusin myös vähän vaihtelua totuttuun. En muista, mistä ohjeen alunperin nappasin, mutta tässä hieman sovellettu (kuten huomaa ehkä siitä, ettei määrät ole kovin tarkkaan ajateltuja..)

Annos tehdään siis teemukiin! Tai voi sen tehdä muuhunkin, mutta mun mielestä kiva idea ja näyttää söpöltä. Helppo syödä, kun voi pitää mukin korvasta kiinni, lähellä suuta (ei turhaan sotke joka paikkaa).

Tarvitset:
Tomaatteja (n. 2-4/kuppi)
Kananmunia (niin monta kuin annoksia)
Oliiviöljyä
Mausteita
Valkosipulia (kynsi/kuppi)

Määrät riippuvat siis kupin koosta ja siitä, kuinka ison annoksen haluat. Tein näitä tänään iltapalaksi treenin jälkeen kaksi kupillista, 2 luumutomaattia + 6 kirsikkatomaattia/kuppi.
Eli siis... Pilko tomaatit ja valkosipulit, sekoita kuppiin. Lisää mausteita maun mukaan (laitan yleensä ainakin suolaa, pippuria ja sokeria. Tänään laitoin lisäksi chilimausteseosta ja rosmariinia). Riko kananmuna päälle. Laita uuniin, 175astetta, n. 10-20 minuuttia (kunnes valkuainen on kypsä)

Vinkki! Ei kannata laittaa kovin paljoa öljyä. Muuten käy niin, että se nousee pintaan etkä huomaa, milloin valkuainen on kypsä!
Tähän voi käyttää hyvin erilaisia mausteöljyjä, esim. fetajuuston marinadi sopii hyvin.)

Tomaattikuppi on mun mielestä oiva iltapala/kevyt lounas sellaisenaan, mutta toki voi käyttää myös lisäkkeenä!

Viime vuoden aikana löysin paljon hyviä reseptejä, joita voisin yrittää jakaa kevään aikana blogissa (viime vuonna kun blogin kirjoittelu jäi vähän taka-alalle ja kaikki tärkeä jakamatta..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti