tiistai 13. tammikuuta 2015

Bussikuski pelasti päiväni

Bussikuskit ovat yleensä mukavia, joskin usein ajattelevat enemmän aikataulua ja normeja kuin esimerkiksi kiireistä työmatkalaista. Tottakai, kaikkihan noudattavat työssään tiukkaa rutiinia.

Jos bussikuski odottaa viimeistä pysäkille juossuta, on se minusta mukavaa. Tai jos hän jo startattuaan pysäkiltä, pysäähtykin vielä odottamaan.
Mutta tän aamun kuski on parasta ikinä! Tarvottuani normaalia kauemmin tiukassa lumihangessa aamun kolmantena tienkäyttäjänä (en tajunnut ennen lähtöäni, että yön aikana on tullut viisisenttiä lunta ja kyllä,varaan aina vähän extra-aikaa, mutta tänään olisi tarvinnu extra-extra-aikaa), bussipysäkki näkyi jo. Mutta niin näkyi bussikin! Kävelen pysäkille niin, että bussi tulee takaani ja siitä kohtaa pysäkille on muutama kymmen metriä. Satuin katsomaan viereeni ja tadaa, bussi! Huidoin kättä ja yritin juosta, mutta ajattelin bussiin ehtimisen olevan sula mahdottomuus, eihän pysäkillä edes ollut ketään. Ehdin jo ajatella, miten nyt järjestän itseni ajoissa töihin. Mutta, kuski pysäyttikin bussin heti kun vain lumikasoilta pystyi, paljon ennen pysäkkiä ja jäi odottamaan! Ihana! Sain vielä valtavan hymyn vastaukseksi kiitokseeni.

Kuski pelasti mun ja muutaman kohta töihin kiirehtivän vanhemman aamun (ja päivän ja ehkä viikon.)

Kyllä nyt on mies oikeassa ammatissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti