sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Myslivillitys

Mysli on kiistelty ruoka. Toisaalta,mikä ei olis. Tällä hetkellä tuntuu, että syöt mitä vaan, niin se on epäterveellistä tai muuten huonoa. Jos siis lehtien palstoihin on uskominen.. Helpommalla pääsee, kun jättää lukematta ja syö sitä, mikä hyvältä tuntuu.
Myslissä on usein paljon piilosokeria. En tykkää rusinoista myslissä ja senkin takia kaupan myslit ovat usein jääneet ostamatta. Välillä käyn Punnitse&säästässä ostamassa irtomysliä.

Aamupalani kulkevat sykleissä. Tällä hetkellä syön (erityisesti arkiaamuina) usein rahkaa. Viikonloppuna saatan leipoa aamulla tai paistaa kananmunia. Välillä ostan mehukeittoa murojen tai myslin kanssa. Rahka on kuitenkin selkeästi eniten syöty aamupala kodissani tällä hetkellä.

Olen kuitenkin kuluneen syksyn aikana innostunut paahtamaan myslini itse. Olen vienyt useita purkkeja lahjaksi. Enhän mä sitä kotona ole syönyt sen enempää kuin tähänkään asti, mutta sitä kuitenkin nykyään aina on.
Myslin tekeminen on helppoa ja siinä on lukuisia soveltamisvaihtoehtoja. Se on aina plussaa! Ja ainakin tietää, kuinka paljon sokeria ja muita aineita myslini sisältää.
Olen käyttänyt itse kuivatettuja omenoita ja mustikoita ja lisännyt mysliin hieman hunajaa tai siirappia.
Kuvien alta löytyy perusohje, jonka olen soveltanut makukokeilujen pohjalta.

Myslin perusohje:

3dl kaurahiutaleita
3dl ohrahiutaleita
2dl leseseosta
1dl auringonkukansiemeniä
2dl pekaanipähkinöitä
2-3rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
2rkl rypsiöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä uunipellille. Paahda uunissa 175C 15 minuuttia. Sekoita puolessa välissä paahtamista.

Jos haluat laittaa mysliin kuivattuja marjoja tai hedelmiä, lisää ne, kun mysli on jäähtynyt.


Muutama sovellusvinkki! Hiutaleet voi osittain tai kokonaan korvata pikapuurohiutaleilla (sellasilla, joissa on makua!) Hyvää tulee ainakin tyrni-kaurahiutaleista.
Pekaanipähkinät voi vaihtaa muihin pähkinöihin tai korvata erilaisilla siemenillä (viimeksi laitoin enemmän auringonkukansiemeniä, lisäksi pellavansiemeniä ja jätin pähkinät kokonaan pois.)
Mysliin voi käyttää mitä vain hiutaleita, leseitä, pähkinöitä ja siemeniä. Mielikuvitus ja makumieltymykset käyttöön siis!

Ja tuunauksen lisäksi parasta on, että purkin voi tuunata kivaksi!

Herkullisia myslihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti