sunnuntai 12. elokuuta 2018

Diy-projekti: Tuunatut kirjanmerkit

Ostin Sinooperin konkurssimyynnistä mm. kaksi puista kirjanmerkkiä tuunausta varten. Kuten aiemmin kerroin, olen innostunut maalaamaan puisia tuotteita, tämä oli siis hyvä projekti seuraavaksi toteutettavaksi! Etenkin kun kirjanmerkkien teemoista tuli heti läheiset mieleen.


Äitini on käsityöihminen, joten tämä sopi mielestäni hänelle hyvin pieneksi nimipäivä/kesälahjaksi. Maalasin molemmat puolet kahteen kertaan ja kun maali oli kuivunut, mallasin päälle sopivat palat kangastarraa. Tuote oli mulle uus tuttavuus (arvaa vaan, mistä ostin..) ja tykkäsin tästä kovasti. On siis kangaspala, jonka toisella puolella on suojapaperilla peitetty tarra. Tosi kätevä! Nauhaksi pujottelin pitsiin väreihin sopivia vaatteiden "henkarinauhoja". Lopuksi levitin merkin päälle kerroksen lakkaa.


Hyvä ystäväni tykkää kaikesta, missä on pöllöjä, joten myös tämä oli luonnollinen valinta. Valinnanvaraa ei siis ollut kuin nämä kaksi, mutta olisin jättänyt ostamatta, jos teemat eivät olisi tuoneet mieleen ketään. Maalasin molemmat puolet ensin kaksi kertaa ja sitten koristelin. Vaaleanpunaiset kuviot ja sydämen töpöttelin topspuikolla, nimen painoin leimasimilla (jotka maalasin ensin akryylimaalilla). Naruksi laitoin vastaavia henkarinauhoja kuin edellisessä, mutta letitin ne kuudella (asettui näköjään kuvaan vähän rumasti). Tämä meni synttärilahjaksi.

Molemmat merkit ovat jo päässeet oikeille omistajilleen ja olivat mieleisiä saajilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti