sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Ah ruokaa! ja sunnuntai..

Koska en onneksi edellisessä postauksessani maininnut sanallakaan ruokaa, teen sen nyt... Tai no, jatkan aihetta. Jokin aika sitten lupasin kuvia täydellisestä ruokapäivästäni, josta kirjoitin osana tätä postausta. Tässä on kuitenkin ollut niin paljon hässäkkää, etten ole kerinnyt/jaksanut etsiä kodin muutostuulissa kadonnutta siirtopiuhaa (joka oikeasti olikin laatikossa, johon se ihan oikeasti kuuluu,noh.) Nyt olen kuitenkin tehnyt tämän vaativan tehtävän, etsinyt piuhan ja siirtänyt kuvat koneelle joten tässä, ole hyvä.

Lounas nautittiin isän kanssa Silvopleessa. Ruoka kerätään noutopöydästä lautaselle ja maksetaan painon mukaan. Nerokasta ja hyvää! Helposti iskee kyllä ahneus kun kaikki näyttää nii-in hyvältä, mutta sain hillittyä itseni.
Ystävän synttäreitä juhlittiin Sandrossa. Ravintola oli mulle ihan uus tuttavuus, mutta täytyy kyllä jatkossa muistaa se! Ruoka ja palvelu oli hyvää ja paikan tyyli "meiän tyylinen".


Ja vielä yksi (vähän uudempi) ruokajuttu. Tein tänään elämäni ensimmäisen tuorepuuron ja ah,herkkua! Laitoin eilen tattarisuurimot ja mantelit likoamaan (siinä juhlien järjestelyn ohessa) kuten ohjeessa luki ja tuossa puolenpäivän aikaan pyöräytin tuorepuurot aamupalaksi. Kyllä tuli hyvää. Oon kattellu erinäisiä ohjeita useasti, mutta en jotenkin oo saanu aikaseks aiemmin, sehän hei vaatii jotain ennakkovalmisteluja! Mutta nyt.
Tämän ohjeen löysin Uusia tuulia-blogista. Laitoin kolme päärynää kahden sijasta ihan vain siksi, että niitä sattui hedelmäkorissa tyhjänpanttina kolme olemaan. En usko, että se ihan hirveästi vaikuttaa mihinkään... Maustoin kahdella teelusikallisella vaniljasokeria ja yhdellä kardemummaa. Päälle laitoin pakastevadelmia mummin puutarhasta, jotka sopivat oikein hyvin.
Sunnuntait on ihan parhaita. Aamut varsinkin. Silloin jaksan yleensä laittaa vähän luksusta. Ja hei, tää on oikeesti maailman helpoin aamupala, täytyy vain muistaa laittaa suurimot ja mantelit likoamaan ja se on siinä. Päärynöiden kuoriminen ja asioiden kippaaminen tehosekoittimeen ei vaadi mitään. Ja sillä aikaa, kun tehosekoitin pyörii, voi vaikka pestä hampaat tai laittaa fiilismusat soimaan. Oi sunnuntai.

(Myöhemmin aktivoidun salille ja kesäleirikokoukseen, mutta ei vielä. Nyt nautin kiirreettömyydestä. Koska olin juhlien aikana järkevä ja siivosin melkein kaiken.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti